Liviu Dragnea cere convocarea unui Congres extraordinar al PSD

Liviu Dragnea susţine că nu s-a decis desfiinţarea Pilonului II de pensii (Foto: AFP/Daniel Mihăilescu/arhivă)

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat miercuri că va propune convocarea Congresului extraordinar al partidului în luna martie, la care va cere şi un vot de reconfirmare a sa ca lider al formaţiunii. El a făcut declaraţia înaintea şedinţei Comitetului Executiv.

”La acest congres şi cei care au făcut scrisori să le afirme şi să le susţină”, spune liderul PSD.

Liviu Dragnea precizează că la acest Congres extraordinar nu va fi desemnat şi candidatul partidului la Preşedinţia României.

Şeful PSD declară că va fi redefinit programul de guvernare: ”Vreau să redefinim programul de guvernare, vreau să eliberăm societatea românească de presiunile pe care le pun grupurile ilegitime, să ne implicăm în democratizarea societăţii româneşti, vreau să angajăm PSD în cel mai ambiţios program de dezvoltare pe termen lung”.

Liviu Dragnea a fost întrebat de jurnalişti dacă ministrul Justiţiei va fi demis în cazul în care nu o revocă din funcţie pe Laura Codruţa Kovesi, aşa cum a susţinut secretarul general adjunct al partidului, Codrin Ştefănescu. Liderul PSD a replicat că „domnul Codrin Ştefănescu vorbeşte cam mult faţă de poziţia pe care o are în partid. Cam mult şi cam rău”.

Întrebat dacă acesta va fi sancţionat, liderul social-democraţilor a replicat: “Doamne fereşte, nu!”.