Cristian Ghinea (USR): Scandalul SPP este o dramoletă de PR

Cristian Ghinea Iohannis referendum.jpg

Cristian Ghinea pledează pentru organizarea unui referendum pe tema justiţiei (Foto: arhivă RFI)
Cristian Ghinea pledează pentru organizarea unui referendum pe tema justiţiei (Foto: arhivă RFI)

Scandalul legat de renunţarea la serviciile SPP de către premier şi miniştrii din Cabinetul său arată o sultanizare a României. Declaraţia a fost făcută la RFI de deputatul Uniunii Salvaţi România (USR) Cristian Ghinea, care e de părere că „pe lege, ar fi trebuit arestat şoferul maşinii Jandarmeriei, care-l conducea ilegal pe premier”.

Cristian Ghinea crede că scandalul SPP „este o dramoletă de PR. Eu am fost ministru şi nu am avut protecţie SPP, pentru că nu am cerut-o. Puteau foarte bine miniştrii să nu ceară protecţie SPP, ea este oferită din oficiu doar primului-ministru. Deci chestia asta că toţi miniştrii, care oricum sunt cei mai mulţi din UE şi ne costă foarte mult să-i păzim, toţi miniştrii aveau nevoie de protecţie SPP este o prostie, suntem o ţară sigură, n-au nevoie toţi miniştrii de protecţie”.

„Se pune problema în cazul premierului Dăncilă. Avem o lege care spune că SPP se ocupă de asta şi-l plătim. Dacă nu se mai ocupă SPP de povestea asta, hai să-l desfiinţăm, facem economie la buget şi dăm Jandarmeriei sau cui vor ei să dea. Ideea asta că mutăm atribuţii legale între instituţii după cum vrea domnul Dragnea ţine de sultanizarea României, devenim un stat în care nu mai contează ce scrie la lege, nu mai contează ce scrie în atribuţiile de serviciu, contează că Dragnea s-a bosumflat pe SPP şi apare atunci primul-ministru al României în maşina Jandarmeriei. Pe lege, ar fi trebuit arestat şoferul maşinii Jandarmeriei, conducea ilegal primul-ministru al României. Suntem într-o nebunie completă şi este un semn al degradării instituţiilor din ţara asta”, consideră deputatul USR.

Premierul Viorica Dăncilă şi miniştrii din Guvern au renunţat la protecţia SPP, după ce preşedintele PSD, Liviu Dragnea, l-a acuzat pe şeful Serviciului de Protecţie şi Pază de implicare în activitatea Guvernului şi a partidului.

 
Cristian Ghinea, despre scandalul SPP