Nigel Farage şi opiniile sale despre alăptatul în public

nigel_farage_opiniile_sale_despre_alaptatul_public.jpg

Nigel Farage (Foto: Reuters/Suzanne Plunkett)

Liderul Partidului Independenţei Regatului Unit (UKIP), Nigel Farage, a devenit ţinta unui val de critici, ca urmare a exprimării unor opinii despre alăptatul în public. Intervievat de postul de radio LBC din Londra, Farage a afirmat că deşi el nu este deranjat de femeile care alăptează în public, femeile care fac acest lucru ar trebui să fie discrete, poate chiar să stea aşezate într-un colţ.

Corespondentul RFI la Londra, Petru Clej

Nigel Farage reacţiona la postarea pe Internet a unui clip devenit între timp viral, ce prezenta o mamă care a fost obligată de Hotelul Claridge din Londra să pună un şerveţel deasupra capului fetiţei sale în timp ce o alăpta.

Louise Burns, mamă a trei copii, intervievată de Sky News, s-a declarat șocată de comentariile lui Farage și a spus că într-o sâmbătă seara în oraș femeile se expun mult mai mult decât femeile care alăptează într-o cameră.

În dispută a intervenit și prim-ministrul David Cameron, al cărui purtător de cuvânt a spus: "Prim ministrul împărtășește opinia Serviciului Național de Sănătate (NHS) că alăptatul este complet natural și este total inacceptabil ca o femeie să fie făcută să se simtă jenată atunci când alăptează în public".

Un studiu efectuat de British Medical Journal arată că NHS ar putea economisi circa 40 de milioane de lire sterline anual, dacă mamele ar fi încurajate să alăpteze până ce copiii ajung la vârsta de 18 luni.

Nigel Farage, cunoscut pentru opiniile sale politic incorecte, exprimate adeseori cu ostentație, a încercat să dea înapoi după reacțiile de protest pe care le-a stârnit.

"Am spus că poate o femeie ar trebui să stea într-un colț. Am spus eu că asta consider? Nu. Am spus eu că sunt personal de acord cu un asemenea concept? Nu", a declarat Farage.

UKIP, care dorește retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană, s-a situat pe primul loc în alegerile pentru Parlamentul European din luna mai, cu 27% și are o intenție de vot medie de 16% pentru alegerile parlamentare de anul viitor, în sondajele de opinie.

Conducerea UKIP a trebuit în repetate rânduri să se distanțeze sau chiar să sancționeze pe unii membri ai săi, care au făcut afirmații publice de natură rasistă, xenofobă, homofobă, misogină sau islamofobă.

Partidul promovează în permanență un mesaj antiimigrație, adeseori cu referire la români și bulgari, care i-a adus succese în ultimele luni, când a câștigat două alegeri parlamentare parțiale în circumscripțiile Clacton și Rochester and Strood din sud-estul Angliei, unde a reușit câștigarea primelor două mandate de deputat în Camera Comunelor.

618

Facebook comments