Ivan: Locul lui Geoană, Şova şi Vanghelie este în PSD, partidul pierde în urma excluderii lor

ivan_locul_geoana_sova_vanghelie_este_psd_partidul_pierde_urma_excluderii_lor.jpg

Mircea Geoană, Marian Vanghelie şi Dan Şova, excluşi din PSD.

Cel care pierde în urma excluderii lui Mircea Geoană, Dan Şova şi Marian Vanghelie din PSD este chiar partidul, declară la RFI europarlamentarul Cătălin Ivan. El consideră că locul celor trei este în PSD şi că atacurile lor de după excludere afectează formaţiunea.

Cătălin Ivan spune că s-a opus în Comitetul Executiv excluderii celor trei din PSD: "Eu sunt printre cei care au votat împotriva excluderilor, pentru că am considerat că nu ajută la nimic. Ieşirile de după excludere ale domnului Geoană şi ale domnului Vanghelie arată foarte clar că nu aveam nevoie în acest moment de astfel de atacuri din partea unor colegi, foşti colegi, pentru că acum nu mai sunt în partid, în condiţiile în care sunt oameni care şi-au făcut treaba în campania electorală. A fost o supărare foarte mare legată de ieşirile publice din ziua imediat de după vot, lunea de după aflarea rezultatelor. Poate n-au fost ieşiri colegiale, se poate discuta. Am spus în mai multe rânduri că o sancţiune aş fi votat şi eu, dacă ar fi fost vorba de o suspendare sau o prelungire a suspendării, dar în nici un caz pentru excluderi. Să excluzi un om din partid este ultima, cea mai gravă sancţiune pe care poate s-o dea partidul unui membru al său. Până la excludere sunt foarte multe alte sancţiuni, se parcurg nişte etape, nişte paşi şi eu unul nu am fost de acord cu excluderile".

Întrebat dacă cei trei ar trebui reprimiţi în PSD, europarlamentarul a răspuns: "Eu cred că locul lor este în partid. Acum, în perioada aceasta de război între cei care au plecat sau care au fost forţaţi să plece şi conducerea partidului, din războiul ăsta nu pierd nici Victor Ponta, nici Liviu Dragnea, nici Marian Vanghelie, nici Mircea Geoană. Pierde PSD, pentru că până la urmă, imaginea partidului este în joc, o imagine nu foarte favorabilă după pierderea alegerilor. Deci dincolo de dacă vor veni, nu vor veni, până la urmă pierdem cu toţii, cei din PSD, în urma acestor excluderi".

Cătălin Ivan, intervievat de Cosmin Ruscior, despre excluderile din PSD