Anastase: Înfiinţarea comisiei pentru Roşia Montană este un teatru politic, pentru a închide gura unora

Premierul Victor Ponta trebuie să se prezinte în faţa Parlamentului, pentru a prezenta proiectul privind Roşia Montană, declară la RFI vicepreşedintele PDL, Roberta Anastase. În opinia sa, comisia parlamentară nu va putea rezolva nimic, pentru că nu e decât un "teatru politic".

Ce poate rezolva comisia parlamentară pentru Roşia Montană? Roberta Anastase nu are nici o aşteptare: "Nimic, nimic. Ştim cu toţii deja că nu este o comisie formată din specialişti. Va face ceea ce ar fi trebuit să facă Guvernul în momentul în care pornea la construcţia acestui proiect de lege, adică o serie de discuţii cu partenerii sociali, dar după cum vedeţi, uşor de intuit reacţia societăţii civile de a respinge aceste discuţii, pentru că e la nivelul simţului comun faptul că aceste discuţii nu duc nicăieri şi nu au nici un fel de efect. Este un simplu teatru politic, ca să închidă gura unora şi să mai şi tragă de timp".

Vicepreşedintele PDL susţine că USL încearcă să se spele pe mâini în cazul proiectului Roşia Montană: "Avem o majoritate, care încearcă să se spele pe mâini de acest subiect. În mod special vorbim de Victor Ponta şi Guvernul lui, care au pornit la acest drum, iar în momentul de faţă au văzut că discuţiile sunt destul de sensibile în societate (...) şi în acest moment Victor Ponta încearcă să iasă frumos din acest subiect, curat, cum se spune, fără să-şi asume absolut nimic şi eventual minţind şi o parte şi cealaltă".

Roberta Anastase îi cere premierului să vină în faţa Parlamentului, pentru a prezenta proiectul Roşia Montană: "Eu cred că primul-ministru trebuie să vină în faţa Parlamentului, să prezinte acest proiect, să-şi asume acest proiect, să explice acest proiect din toate punctele de vedere, consecinţele juridice, consecinţele în plan economic, în plan social, în mediu. Din toate aceste puncte de vedere, acest proiect trebuie explicat în faţa Parlamentului, implicit a ţării".

 
Roberta Anastase, intervievată de Cosmin Ruscior, despre Roşia Montană