Hrebenciuc: Cred că Adrian Năstase va putea influenţa anumite decizii ale PSD, prin personalitatea sa

Eliberarea lui Adrian Năstase din închisoare este un gest de normalitate, declară la RFI deputatul PSD, Viorel Hrebenciuc. El crede că fostul premier "va rămâne o voce foarte puternică în viaţa publică românească" şi precizează că Năstase nu va putea avea o funcţie formală în PSD.

Pentru Viorel Hrebenciuc, eliberarea condiţionată a lui Adrian Năstase reprezintă "un gest de normalitate care se întâmplă astăzi în justiţia românească. Domnul Năstase a fost şi va rămâne o voce foarte puternică în viaţa publică românească a zilelor noastre. Aţi văzut şi ieri, cu foarte multă demnitate a spus câteva din părerile domniei sale în ceea ce priveşte viaţa politică şi aici mă refer la noua lege electorală, a mai vorbit ceva şi despre alegeri anticipate, părerile domniei sale de viitor consultant politic, cum s-a autodefinit, astfel încât cred că va conta, pentru că are o experienţă şi o cultură care-i permit să emită puncte de vedere de care va trebui să ţină cont".

Întrebat dacă şi l-ar dori înapoi pe Adrian Năstase în funcţiile de conducere ale PSD, Hrebenciuc a răspuns: "Nu, e mai puţin important dacă va avea o funcţie formală în partid. Nu va putea avea o asemenea funcţie formală. De altfel, aţi văzut şi domnia sa a reiterat faptul că nu mai este membru al partidului, dar acest lucru este mai puţin important. Prin personalitatea sa, va putea influenţa anumite decizii ale partidului. Cred".

Tribunalul Ilfov a decis joi ca fostul premier, Adrian Năstase, să fie eliberat condiţionat, pentru că a executat o treime din pedeapsa de patru ani şi şase luni de închisoare. Decizia instanţei este definitivă, prin urmare fostul premier a părăsit joi seară Penitenciarul Jilava.

Viorel Hrebenciuc, intervievat de Cosmin Ruscior, despre eliberarea lui Adrian Năstase