Sebastian Lăzăroiu: Diferenţele între mine şi Mirel Palada sunt foarte mari

Sebastian Lăzăroiu respinge comparaţia făcută de premierul Victor Ponta între el şi purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mirel Palada. Fostul consilier prezidenţial spune la RFI că "diferenţele erau foarte mari şi între conţinutul celor scrise pe Facebook şi între poziţiile" lor.

Premierul Victor Ponta a declarat luni că i-a transmis purtătorului de cuvânt al Guvernului, Mirel Palada, că nu e de acord cu modul în care se exprimă şi că acesta urmează să decidă dacă respectă standardele şi rămâne în Executiv, întrucât nu are nevoie de un Sebastian Lăzăroiu la Guvern.

Sebastian Lăzăroiu comentează afirmaţiile premierului: "Din păcate, am fost pus de multe ori în situaţia de a fi comparat cu Mirel Palada pe vremea când eu eram consilier prezidenţial. Eu cred că diferenţele erau foarte mari şi între conţinutul celor scrise pe Facebook şi între poziţiile pe care le aveam".

Fostul consilier prezidenţial precizează că nu poate fi comparat cu Mirel Palada: "Nu m-a văzut nimeni scriind asemenea cuvinte despre jurnalişti şi în plus, eu n-am fost în funcţia de purtător de cuvânt al instituţiei prezidenţiale, care cere, în mod evident, o cu totul şi cu totul altă exprimare în spaţiul public. Eu nu eram în situaţia asta şi sigur că puteam să am un limbaj mai informal pe Facebook. Dar eu nu am atacat jurnalişti. Dacă unele replici pe care le-am dat la Antena 3 pot fi incluse în această categorie... Eu am spus de multe ori şi acum susţin că la Antena 3 nu există jurnalişti şi acolo nu se face jurnalism. Din punctul ăsta de vedere, cred că nu există nici o comparaţie".

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mirel Palada, a scris recent pe contul său de Facebook un text conţinând cuvinte jignitoare la adresa unor jurnalişti.

 
Sebastian Lăzăroiu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre Mirel Palada