Săftoiu la RFI: Stolojan şi Macovei vor fi pe locuri fruntaşe pe lista pentru PE

Lista PDL pentru alegerile europene din 2014 nu va fi foarte diferită de cea de la ultimul scrutin de acest gen. Declaraţia a fost făcută la RFI de purtătorul de cuvânt al PDL, Adriana Săftoiu. Ea spune că deocamdată nu ştie dacă Elena Băsescu va figura pe lista partidului.

Adriana Săftoiu afirmă că "în mod clar, evident, fiecare partid îşi doreşte să facă cel mai bun scor la europarlamentare, dar trebuie să fim realişti. PDL vine după o perioadă grea. USL-ul e într-o perioadă foarte grea şi peste toate astea, ţara e într-o perioadă foarte grea. Vor fi alegeri grele, pentru că tare mi-e teamă că din păcate, electoratul va avea un apetit din ce în ce mai scăzut pentru a se prezenta la urne, pentru a mai asculta discursul politicienilor. Tocmai de aceea, cred că efortul va fi mult mai mare, pentru că nu e vorba doar să câştigi oricum, ci e foarte important să-i faci pe cetăţeni să înţeleagă de ce şi ce rol şi ce importanţi sunt reprezentanţii noştri în Parlamentul European".

Purtătorul de cuvânt al PDL se aşteaptă ca alegerile europene de anul viitor să fie foarte grele: "Vor fi alegeri foarte grele, din punctul meu de vedere, iar şansele PDL să facă un scor bun sunt mari, dar când spun sunt mari e că ai de unde, ai de unde să creşti, ai cum să faci acest lucru, important e doar să-ţi propiu acest obiectiv şi să nu aştepţi să câştigi doar pentru că guvernarea USL se erodează inevitabil pe lipsa lor de viziune".

Adriana Săftoiu spune că "probabil (lista pentru PE-n.r.) nu va fi foarte diferită de lista care a fost ultima dată". "Din ceea ce ştiu, domnul Stolojan, doamna Macovei se vor regăsi pe această listă şi chiar locuri fruntaşe", precizează ea.

Întrebată dacă Elena Băsescu va figura pe lista PDL pentru europarlamentare, Săftoiu a răspuns: "Asta nu ştiu. Dacă bine vă amintiţi, doamna Elena Băsescu nu a candidat pe listele Partidului Democrat Liberal şi chiar foarte des pomeneşte acest lucru, că ea a câştigat ca independentă".

 
Adriana Săftoiu, intervievată de Cosmin Ruscior, despre alegerile europene din 2014