Ioan Oltean: Regionalizarea, un nou "succes" al guvernării Ponta!

ioan-oltean-regionalizarea-un-nou-succes-al-guvernarii-ponta.jpg

Regionalizarea României naşte polemici.

Regionalizarea nu se va face în mandatul guvernării USL, pentru că este o responsabilitate politică prea mare. O spune la RFI vicepreşedintele PDL, Ioan Oltean.

În opinia lui Ioan Oltean, "suntem în faţa unui nou succes al guvernării Ponta! Succesul privatizării CFR Marfă l-am văzut, succesul regionalizării îl vedem, succesul revizuirii Constituţiei de asemenea îl vedem! Toate succesele guvernării Ponta se produc în viitor, nici unul nu se produce astăzi. Ministrul Dragnea ne asigura că până în luna septembrie avem regionalizarea făcută. Premierul Ponta ne asigura că până în toamna acestui an avem Constituţia revizuită. Suntem nu în prezenţa unei majorităţi parlamentare de 70%, ci a uneia de 80% şi se dovedeşte a fi cea mai ineficientă majoritate parlamentară pe care a avut-o România din 1990 încoace".

"Suntem într-o situaţie dramatică, absolut dramatică! Categoric, în opinia mea, nu vom fi în prezenţa unei regionalizări în perioada următoare (...). Nimeni nu-şi va asuma responsabilitatea unui asemenea demers politic şi administrativ într-un an electoral de la un capăt la altul", crede vicepreşedintele PDL.

Ioan Oltean afirmă că "regionalizarea presupune în mod obligatoriu revizuirea Constituţiei, pentru că trebuie cuprinsă ca o nouă formă administrativă în Constituţia României. Iată că şi Constituţia este abandonată, este trasă pe margine. De aceea, în opinia mea şi a Partidului Democrat Liberal, nu vom avea nici anul acesta şi nici anul viitor şi probabil nici în mandatul Guvernului Ponta, mandatul USL-ului o regionalizare, aşa cum şi-au dorit-o probabil şi ei, cum ne-o dorim noi şi cum şi-o doresc oamenii. Este un insucces marca Victor Ponta, un insucces marca USL".

Preşedintele Traian Băsescu spune la Digi 24 că nu crede că USL va reuşi să ducă la bun sfârşit regionalizarea României, fiind "incapabil să genereze progres pentru România".

De partea sa, premierul Victor Ponta a declarat pentru acelaşi post tv că "planul B" privind regionalizarea este că aceasta "va fi anul viitor". Ponta a subliniat că regionalizarea va avea loc în decursul acestui mandat.

 
Ioan Oltean, intervievat de Cosmin Ruscior, despre regionalizare