Renate Weber: Trecerea la PPE nu a fost uşoară, dar există şi la popularii europeni un curent liberal

Europarlamentarul PNL, Renate Weber, declară la RFI că pentru ea, personal, trecerea de la grupul ALDE la cel al PPE nu a fost uşoară. Ea spune că se simte "foarte liberală", dar precizează că şi la popularii europeni există un curent liberal.

Întrebată dacă trecerea de la ALDE la PPE a fost uşoară, Renate Weber a răspuns: "Pentru mine, personal, n-a fost o trecere uşoară. N-am de ce să ascund că eu, în sufletul meu, mă simt foarte liberală, în sensul că sunt mult mai aproape de valorile şi de principiile liberale, aşa cum le regăsesc mai degrabă în grupul ALDE".

Renate Weber declară însă că "există inclusiv în grupul popularilor europeni diferite curente, inclusiv un curent liberal".

"Am colegi din mai multe ţări, care de altfel au şi făcut parte şi ei la rândul lor din ALDE la un moment dat şi după aceea partidele lor au trecut la populari. Deci există şi un curent liberal în grupul popularilor europeni. Deocamdată nu s-a pus problema să vedem în ce măsură aceste principii şi valori liberale sunt, hai să spunem aşa, înecate de celelalte curente care sunt predominante în grupul popularilor europeni, de conservatori, de creştin-democraţi, dar e mult prea devreme începutul acestui mandat. Am preferat să mă aplec asupra activităţilor pe care le am de făcut, în comisiile în care a şi început deja activitatea", explică eurodeputatul PNL.

Toţi europarlamentarii PNL au trecut la începutul noii legislaturi a Parlamentului European de la grupul ALDE (liberal) la cel al PPE (popular). Ulterior, Norica Nicolai s-a înscris din nou în ALDE.

 
Renate Weber, intervievată de Cosmin Ruscior, despre trecerea de la ALDE la PPE