Ludovic Orban: Nominalizarea lui Rus la Transporturi, un amatorism şi o cârpeală

ludovic_orban_nominalizarea_rus_transporturi_amatorism_carpeala.jpg

Ioan Rus, nominalizat ministru al Transporturilor, în locul demisionarului Dan Şova.

"Dan Şova a trecut ca gâsca prin apă pe la Ministerul Transporturilor", spune la RFI deputatul PNL, Ludovic Orban, fost ministru de resort. El crede că nominalizarea lui Ioan Rus este "o cârpeală" şi arată "amatorismul" PSD şi al premierului Victor Ponta.

Ludovic Orban declară că "Victor Ponta, care se pregăteşte să candideze la Preşedinţie a scăpat de unul dintre miniştrii cei mai impopulari, care este legat de afacerea Roşia Montană, care este legat de afacerea Bechtel, care este legat de eşecul în privinţa tronsonului de autostradă Comarnic-Braşov şi eşecul în privinţa tronsonului de autostradă Sibiu-Piteşti. Este o operaţiune de curăţire a Guvernului de elementele aducătoare de imagine negativă".

În opinia liberalului, "aducerea lui Rus în mod evident e o chestiune de socoteală internă în PSD, nu se bazează pe competenţele domnului Rus, mai ales în domeniul transporturilor. La situaţia existentă astăzi în Ministerul Transporturilor, să aduci un om care n-are nici o legătură cu acest domeniu arată un amatorism şi o cârpeală la care apelează PSD şi Victor Ponta numai din raţiuni politice şi nu în încercarea de a îmbunătăţi activitatea în domeniul transporturilor. Domnului Rus o să-i trebuiască câteva luni până se va dezmetici şi până va înţelege despre ce e vorba în Ministerul Transporturilor, d-apăi să mai şi repare nenumăratele prostii făcute de Şova în această funcţie".

Întrebat cum ar caracteriza mandatul lui Dan Şova la Transporturi, Orban a răspuns: "Este plin de minciuni, plin de prostii, plin de nerealizări. A trecut ca gâsca prin apă Dan Şova pe la Ministerul Transporturilor!".

 
Ludovic Orban, intervievat de Cosmin Ruscior, despre varianta Ioan Rus la Transporturi, în locul demisionarului Dan Şova