Elena Udrea: Ruxandra Dragomir poate să-l învingă pe Ilie Năstase

România are nevoie de mai multe femei în Parlament şi în politică, în general. Declaraţia a fost făcută la RFI de către deputatul Elena Udrea, membră a Partidului Mişcarea Populară. Ea crede că fosta jucătoare de tenis, Ruxandra Dragomir, poate să-l învingă pe fostul număr 1 ATP, Ilie Năstase, la alegerile parţiale din Colegiul 8 Bucureşti.

Şapte candidaţi vor să intre în competiţie, pentru a câştiga un mandat de senator în Colegiul uninominal 8 din Bucureşti, rămas vacant după demisia lui Dan Voiculescu. Aceştia sunt Ilie Năstase (Alianţa Electorală PSD-UNPR-PC), Petru Luhan (PDL), Cristina Pastramă (PNL), Ruxandra Maria Dragomir (Partidul Mişcarea Populară), Iulian Crăciun (PNŢCD), Aurel Cristian Rădan (FC) şi Gheorghe Chiran (PPDD).

Elena Udrea o descrie pe Ruxandra Dragomir ca pe o femeie de succes: "Doamna Ruxandra Dragomir are toată susţinerea nu numai a Mişcării Populare, dar în special a mea personal, pentru că este o femeie de succes, este o femeie cu o carieră sportivă de succes. Sunt convinsă că avem nevoie de mai multe femei în Parlamentul României şi avem nevoie de mai multe femei în politică, în general. Deci am ales ca doamna Ruxandra Dragomir să reprezinte Partidul Mişcarea Populară şi la alegerile parţiale, ea va candida pe un post de senator în Sectorul 4, deci cred că chiar în locul domnului Voiculescu. Deci vă daţi seama ce schimbare pentru Parlamentul României, să plece Voiculescu şi să vină Ruxandra Dragomir".

 

Ilie Năstase, "un reper în istoria tenisului internaţional"

 

Pentru Elena Udrea, Ilie Năstase este "un om care reprezintă un reper în istoria tenisului internaţional, domnul Ilie Năstase, cu care am lucrat foarte bine ca ministru al Turismului, a fost imaginea României, în vremea mandatului meu de ministru, alături de Nadia Comăneci şi Gică Hagi. Însă eu cred că în Parlamentul României avem nevoie de oameni tineri, de oameni energici, de oameni care să mai aibă forţa şi dorinţa să mai schimbe şi clasa politică, dar să mai schimbe şi această ţară. De aceea, cred că o femeie, o femeie tânără, o femeie de asemenea cu o carieră de succes în sport este soluţia corectă pentru funcţia de senator în Senatul României".

Întrebată dacă personal crede că Ruxandra Dragomir îl poate învinge pe Ilie Năstase, Elena Udrea a răspuns: "Personal, cred că poate să-l învingă, dar să nu uităm ce maşinării de partid are fiecare în spate. Domnul Ilie Năstase vine cu toată maşinăria USD. Ruxandra Dragomir vine desigur cu Partidul Mişcarea Populară, dar speranţa noastră este că vine cu toţi cei care mai cred că se mai poate produce o schimbare în bine în ţara aceasta şi care de regulă nu prea au ieşit la vot. Deci speranţa este că pe lângă Partidul Mişcarea Populară, care desigur nu poate concura în acest moment la maşinării de partid şi nici nu ne dorim vreodată să avem o maşinărie de partid ca a PSD-ului, speranţa noastră este deci că vom aduce lângă noi şi alături de Ruxandra Dragomir pe toţi cei care mai cred în schimbare".

Elena Udrea, intervievată de Cosmin Ruscior, despre alegerile parţiale din 25 mai