Rusia cere anularea alegerilor prezidenţiale din Ucraina

ucraina_rusia.jpg

violente la Kiev

Moscova nu mai are influenţă asupra militanţilor proruşi din Ucraina şi nu ii mai poate convinge să predea armele.

Purtatorul de cuvânt al Preşedinţiei Ruse a declarat că organizarea scrutinului ar fi absurdă în contextul intensificării violenţelor. În aceeşi intervenţie, oficialul rus a anunţat că Moscova nu mai are influenţă asupra militanţilor proruşi din Ucraina şi nu ii mai poate convinge să predea armele.

Între timp serviciile de securitate continuă operaţiunea "antiteroristă" în estul Ucrainei, anunţă ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov. "Forţele de ordine au intervenit la Kramatorsk, au preluat controlul asupra turnului de televiziune, care era ocupat de terorişti", precizează ministrul de Interne.

Violenţele de la Odessa au avut ecou până în Statele Unite, care au cerut Ucrainei şi Rusiei să restabilească ordinea şi securitatea în oraş. În contextul crizei din Ucraina, secretarul american al Apărării a cerut statelor membre NATO să-şi mărească bugetele militare pentru a face faţă provocărilor Moscovei. Acesta avertizează că, pe termen lung, Rusia va încerca să testeze Alianţa Nord-Atlantică.