Nicolai: Nu putem vorbi de un candidat unic al dreptei, PNL nu participă la un troc politic

Dreapta nu va avea un candidat unic la alegerile prezidenţiale din acest an, spune la RFI vicepreşedintele executiv al PNL, Norica Nicolai. Partidul Naţional Liberal nu participă la acest tip de troc politic, precizează ea.

Norica Nicolai nu vede posibilă desemnarea unui candidat unic al dreptei la Preşedinţie: "În opinia mea, candidatul Partidului Naţional Liberal e desemnat, el este Crin Antonescu. Nu cred că putem vorbi despre un candidat unic. Cu siguranţă, însă, votul nu aparţine partidelor politice, ci aparţine românilor şi este un mare deficit de democraţie că multe partide vorbesc despre alegeri ca şi cum acestea ar fi o afacere internă sau un joc între partide şi ignoră categoric cetăţeanul român".

"Avem candidat, vom merge cu Crin Antonescu. Dacă cineva va dori să-l voteze pe Crin Antonescu sau să-l susţină este problema formaţiunii politice respective, dar în momentul de faţă, PNL nu participă la acest tip de troc politic. L-am mai văzut în 1996, atunci când s-a format Convenţia Democratică şi în care s-a încercat ca partidele să susţină un singur candidat în faţa unei candidaturi puternice a PDSR-ului de la vremea respectivă. Dar acum nu este cazul. Cred că trebuie să ne mai însănătoşim puţin atitudinea faţă de alegători şi faţă de modul în care facem politică în ţară", spune vicepreşedintele executiv al PNL.

Partidul Democrat Liberal ar vrea ca după alegerile europarlamentare din 25 mai, toate formaţiunile de centru-dreapta să discute despre posibilitatea susţinerii unui candidat unic la alegerile prezidenţiale de la sfârşitul acestui an.

Norica Nicolai, intervievată de Cosmin Ruscior, despre un eventual candidat unic al dreptei la Preşedinţie