Norica Nicolai: Premierul Ponta a greşit flagrant în cazul Mazăre

Premierul Victor Ponta nu trebuia să se exprime despre activitatea justiţiei în cazul Radu Mazăre, afirmaţiile sale sunt inacceptabile. Iată ce spune la RFI vicepreşedintele executiv al PNL, Norica Nicolai.

Norica Nicolai taxează afirmaţiile premierului Victor Ponta în cazul Mazăre: "Părerea domnului Ponta despre Mazăre nu e în preocupările mele. După părerea mea, domnul Ponta a greşit flagrant şi ca lider de partid, dar şi ca prim-ministru, nu cred că trebuie să faci consideraţii de acest tip despre activitatea justiţiei. Dacă domnul Ponta ar fi avut suspiciuni legitime, să spunem, despre o eventuală influenţare a acţiunii procurorilor, era obligat să facă publice aceste suspiciuni. Dar această încercare de punere a activităţii DNA, care este o activitate de administrare a justiţiei, normală în orice stat de drept, ca fiind o activitate contra românilor este profund greşită şi eronată şi inacceptabilă pentru un lider politic de talia domnului Ponta".

Liderul PSD, premierul Victor Ponta a comentat marţi informaţia privind percheziţiile începute de procurorii DNA în cazul primarului Constanţei, Radu Mazăre, spunând că "7,4 milioane nu cred că reuşesc până în noiembrie", referitor la numărul persoanelor care au votat pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

Ulterior, Victor Ponta le-a spus preşedinţilor de Consilii Judeţene, reuniţi la Palatul Parlamentului, că o întreagă propagandă şi un întreg aparat care îi detestă lucrează împotriva lor, arătând că el personal şi Guvernul îi vor sprijini.

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat tot marţi, întrebat despre afirmaţiile premierului, din care rezultă că ar exista o campanie împotriva preşedinţilor de Consilii Judeţene, că el nu are informaţii despre astfel de fapte, precizând că cine a încălcat legea, trebuie să răspundă.

De partea sa, procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a spus că Direcţia Naţională Anticorupţie nu anchetează persoane după apartenenţa la un anumit partid, competenţa instituţiei fiind dată de calitatea de funcţionar public sau de funcţia celui investigat.

Norica Nicolai, intervievată de Cosmin Ruscior, despre poziţia lui Victor Ponta în cazul Mazăre