Adriana Săftoiu: Trăim într-un stat sancţionator

Românii au nevoie de un stat care să facă prevenţie, nu de poliţişti ascunşi după colţuri, care-ţi ies în faţă. O spune la RFI purtătoarea de cuvânt a PDL, Adriana Săftoiu. Ea critică raziile prea dese ale Poliţiei din ultima vreme.

Adriana Săftoiu denunţă "statul sancţionator": "Nu ştiu dacă aţi remarcat zilele acestea, uitându-vă pe străzi în Bucureşti: e plin de Poliţie! Am citit articole în care Poliţia se laudă cu razii de amploare. Dar nu înţeleg de ce ar fi apărut brusc aceste razii de amploare. Cumva au ieşit mai mulţi infractori, e un val de terorism? Eu nu percep acest lucru decât într-un singur fel: trebuie neapărat să creştem numărul de amenzi, să adunăm amenzi, pentru că asta aduce bani la buget. Ăsta-i un stat sancţionator!".

"Eu cred că ar trebui să facem training-uri cu Poliţia Română, să-i ducem în ţări cu democraţii exersate şi hai să vedem, stând cu ei pe stradă, cu poliţiştii noştri, cât de des voi vedea eu Poliţia în halul acesta. Adică este expusă... Eu vreau un stat care să-mi asigure siguranţa, să facă prevenţie, dacă vreţi. Dar nebunia asta, să-i vezi ascunşi după colţuri, să-ţi iasă în faţă...", spune ea.

 

Şcoala are "aceeaşi mentalitate de sancţiune"

 

Purtătoarea de cuvânt a PDL remarcă faptul că "şcoala are aceeaşi mentalitate de sancţiune, să-l prinzi pe elev cu temele nefăcute, să-i dai patru. Dar dacă elevul acela are el nişte probleme, n-ar trebui să-l întrebi de ce nu şi-a făcut temele, să încerci să-l înţelegi, să-l sprijini, să reiei lecţia? Totul e pe sancţiune, nimic nu e pe prevenţie, pe încurajare. Acesta e un tip de mentalitate, cum să spun, statul în raport cu cetăţeanul. Şi până la urmă, din păcate şi cetăţeanul poate prelua acest stil".

 
Adriana Săftoiu, intervievată de Cosmin Ruscior, despre statul sancţionator