Udrea: EBA ar trebui să candideze pe lista Mişcării Populare, ca independentă ne-ar lua din electorat

Partidul Mişcarea Populară vrea ca Elena Băsescu să candideze pe listele sale la alegerile europarlamentare din mai. O spune la RFI deputatul Elena Udrea, membră a PMP. Ea se teme că dacă EBA ar candida ca independentă, partidul ar pierde voturi.

Elena Udrea o vrea pe Elena Băsescu pe lista PMP pentru alegerile europarlamentare: "Noi vom închide listele la ora 13. Eu am văzut discuţiile care s-au generat în jurul candidaturii Elenei Băsescu şi îmi par pe alocuri extrem de ipocrite. Sunt oameni care se prefac a fi îngrijoraţi de soarta Mişcării Populare, ca şi când ar fi şi votanţii Mişcării Populare. În realitate, oamenii aceştia se prefac a nu vedea lipsa de principii a altor partide, atunci când s-au întocmit listele, se prefac a nu vedea faptul că toţi reformiştii, care au candidat pe platforma aceasta a reformiştilor din Partidul Democrat Liberal sunt acum la Partidul Mişcarea Populară şi sunt candidaţi pe locuri eligibile la Mişcarea Populară se încurcă şi critică deja Mişcarea Populară pentru o eventuală candidatură a Elenei Băsescu".

Udrea crede că EBA ar putea lua din voturile PMP, dacă ar candida ca independentă: "Elena Băsescu are deja cele 100 de mii de semnături, pentru a candida independent. Noi la ora 13 vom închide aceste liste şi le vom depune la ora 17. Se va lua o decizie şi Elena este cea care va decide dacă va veni să candideze pe listele Mişcării Populare sau va merge independent. Noi ştim că Elena Băsescu va lua dacă va merge independent şi din electoratul Mişcării Populare, ceea ce desigur noi nu ne dorim. Noi ne dorim ca ea să candideze pe listele Mişcării, tocmai pentru că împărţim un electorat care este al preşedintelui şi noi nu ne permitem să pierdem în acest moment, nu ştiu, unul-două procente, ceea ce pentru noi ar fi foarte important, ar face diferenţa, poate, de la o cifră la două cifre".

Elena Udrea, intervievată de Cosmin Ruscior, despre o eventuală candidatură a Elenei Băsescu la PE pe lista PMP