Diaconu: Tactica lui Ponta de a reface USL este ca boncănitul cerbilor

diaconu_tactica_lui_ponta_de_a_reface_usl_este_ca_boncanitul_cerbilor.jpg

Foştii lideri ai USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu

Refacerea USL nu este posibilă, declară la RFI vicepreşedintele executiv al PNL, Mircea Diaconu. El compară încercările premierului Victor Ponta în acest sens cu "boncănitul cerbilor", care atrag căprioare în pădure, lucru jenant, în opinia sa.

Mircea Diaconu afirmă că discuţia despre refacerea USL este "ştiţi cum... boncănitul cerbilor. Boncănitul cerbilor înseamnă aşa, un fel de tactică de atragere în pădure, între cerbi şi căprioare! Nu e cazul, nu e cazul deloc".

Liberalul observă că "premierul aplică tactica asta de vreo lună de zile, de când s-a rupt USL şi atrăgând prin această tactică a boncănirii un Tăriceanu, în speranţa că Tăriceanu o să rupă o parte din PNL. N-a rupt nici o parte din PNL. Şi până la urmă, tactica asta sună exact aşa cum domnul Băsescu preşedinte fiind, cu domnul Boc şi cu PDL-ul, tot tactica asta a boncănitului, dar mai ocult şi mai cu parale, probabil, a rupt o parte din alte partide, PNL, PSD la vremea aceea şi şi-a construit o structură, care se numeşte UNPR, cu care a făcut o majoritate oarecare. Asta vrea şi domnul Ponta. După care, iarăşi, acea majoritate falsă a glisat către PSD şi acum domnul Ponta pe aceeaşi tactică încearcă să rupă o parte din PNL, s-o gliseze în partea cealaltă, lucruri de tipul ăsta, care după părerea mea sunt jenante pentru acest secol politic în România".

Mircea Diaconu speră ca "alegerile viitoare, astea care bat la uşă, să nu însemne atacuri personale la celălalt. Din păcate, se adună dosare, se pregătesc atacuri de presă, unii faţă de ceilalţi. Ceea ce înseamnă că cei care ne privesc - aia e cheia, cine ne priveşte şi din păcate din ce în ce mai mulţi ne privesc fără să voteze, fără să se implice, ceea ce este gravisim - cei care ne privesc nu recepţionează decât o ceartă, un zgomot continuu. Şi atunci chiar dacă din când în când cineva are câte o idee bună, o ţintă onestă sau normală pentru România, n-o mai sesizezi din cauza acestui zgomot continuu al certei. Şi câd doi se ceartă, nici unul nu are dreptate".

Mircea Diaconu, intervievat de Cosmin Ruscior despre o refacere a USL