Călin Popescu Tăriceanu, ales preşedinte al Senatului

rfi.jpg

Călin Popescu Tăriceanu, ales preşedinte al Senatului

Călin Popescu Tăriceanu a fost ales, luni, în funcţia de preşedinte al Senatului, cu 93 de voturi. Candidatul PNL, Marius Obreja, a obţinut 45 de voturi "pentru", iar Dumitru Oprea de la PDL, 15 voturi. Alte patru voturi au fost anulate.

La începutul şedinţei, Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că va activa ca independent după demisia din PNL.

Proaspăt instalat în fotoliul de preşedinte al Senatului, Călin Popescu. Fostul liberal precizând că va încerca să fie un preşedinte corect, echilibrat şi echidistant, dar şi implicat, care nu va asista pasiv la ceea ce se întâmplă în societate.

Voi încerca să fiu un preşedinte corect, echilibrat şi echidistant, implicat. Nu voi asista pasiv la ce se întâmplă în societate şi în politică", a spus Tăriceanu, adăugând că rolul Senatului nu trebuie să fie doar legislativ, ci să aibă şi rol de dezbatere şi de garant al democraţiei şi statului de drept.

În momentul de faţă PSD-ul are numai de câştigat dacă mizează pe Călin Popescu Tăriceanu. Fostul lider liberal, devenit preşedinte al Senatului cu sprijinul social-democraţilor, ar putea rupe din electoratul nemulţumit de PNL sau de Crin Antonescu, alegători care s-ar putea îndrepta spre USD.

Este opinia consultantului politic Radu Magdin care a comentat la RFI alegerea lui Tăriceanu în funcţia de preşedinte al Senatului.

 
Analistul Radu Magdin intervievat de Anca Năstase