Din vară, moldovenii vor călători fără vize în UE

ue.jpg

Din vară, moldovenii vor călători fără vize în UE

Cetăţenii moldoveni sunt din ce în ce mai aproape de momentul în care vor călători liber în Uniunea Europeană. Comisia LIBE a votat în favoarea eliminării vizelor. Votul în plenul Parlamentului  de la Strasbourg  va  fi  dat  pe  25  februarie, iar apoi, în câteva săptămâni măsura intră în vigoare.

Corespondentul RFI la Chişinău, Valeria Viţu

Premierul moldovean, Iurie Leancă, a salutat decizia de miercuri a Comisiei pentru Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne (LIBE) din cadrul Parlamentului European privind votarea Raportului cu privire la scoaterea vizelor de călătorie pentru cetăţenii Republicii Moldova.

Șeful Cabinetului de miniștri a primit vestea chiar în timpul ședinței Guvernului și a fost aplaudată de către toți cei prezenți în sală. Raportul susține propunerea Comisiei Europene de eliminare a vizelor pentru călătoriile de scurtă durată - până la 90 de zile pe parcursul a șase luni, în spaţiul Schengen pentru cetăţenii moldoveni, posesori ai paşaportului biometric.

Ce semnifică votul de astăzi, dacă ar putea avea loc noi provocări în stânga Nistrului după decizia Comisiei pentru Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne a încercat să afle Valeria Vițu, discutând cu Victoria Bucătaru, director de programe la Asociația pentru Politică Externă de la Chișinău.

 
Victoria Bucătaru, director de programe la Asociația pentru Politică Externă de la Chișinău.