Liberalii discută despre excluderi

big-sigla-pnl-logo-300x102.png

Liberalii discută despre excluderi

În prima şedinţă a conducerii PNL din acest an, în acelaşi timp şi prima după învestirea guvernului USL în decembrie, liberalii îi validează pe secretarii de stat ce le revin în alianţă. Mai spectaculoasă e discuţia despre excluderea unor membri de partid, cele mai sonore nume fiind Cătălin Cherecheş, primarul de la Baia Mare, alături de deputatul Octavian Bot.

Primarul din Baia Mare nu ar fi la prima excludere din PNL pentru că el a mai fost dat afară din partid, în 2010, la trei luni după ce primise carnetul de liberal de la Crin Antonescu. Lui Cătălin Cherecheş, liberalii îi reproşează că, la recentele alegeri, a dus o campanie împotriva candidaţilor PNL. Preşedintele Antonescu a promis la acea vreme sancţiuni, iar în aceste zile el a anunţat că nu renunţă deloc la ideea de a-l da afară din partid pe Cătălin Cherecheş. Iar liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, spune că primarul municipiului Baia Mare s-a comportat într-o manieră incalificabilă, care presupune excluderea din partid. Cât îl priveşte pe deputatul PNL Octavian Bot, colegii din partid îi reproşează atacurile dure din presă în ultima vreme. Trebuie menţionat că Octavian Bot a schimbat de-a lungul vremii 10 formaţiuni politice, iar la recentele alegeri, din cauza neînţelegerilor cu colegii de partid, a fost nevoit să candideze în Bucureşti, deşi făcea parte din organizaţia de la Oradea. Cât priveşte o eventuală excludere din partid a unor liberali cu notorietate, precum Andrei Chiliman, Ludovic Orban sau fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, decizia pare amânată până la primăvară, când se doreşte organizarea unui congres al PNL. Cei trei sunt cunoscuţi pentru declaraţiile acide la adresa actualilor lideri ai PNL, criticând modul în care este condus partidul, dar şi primirea în PNL a unor persoane care şi-au descoperit afinităţi liberale chiar înainte de recentele alegeri parlamentare.

UPDATE: Cătălin Cherecheş, primarul de la Baia Mare şi deputatul Octavian Bot au fost propuşi pentru excludere. În ceea ce-l priveşte pe Andrei Chiliman, liderul formaţiunii cere organizarea unui Congres extraordinar.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că nu este loc în partid pentru el şi pentru Andrei Chiliman în acelaşi timp, iar Congresul trebuie să decidă între el şi primarul Sectorului 1, având în vedere acuzaţiile aduse de acesta la adresa conducerii formaţiunii.