Săftoiu: Reacţia premierului Ponta după condamnarea lui Năstase este periculoasă

saftoiu_reactia_premierului_ponta_dupa_condamnarea_lui_nastase_este_periculoasa.jpg

Fostul premier, Adrian Năstase, condamnat la patru ani de închisoare cu executare, în dosarul Zambaccian.

Declaraţiile premierului Victor Ponta după condamnarea lui Adrian Năstase în dosarul Zambaccian sunt "surprinzătoare" şi "nepotrivite". Iată ce spune la RFI purtătorul de cuvânt al PDL, Adriana Săftoiu. Ea consideră că şeful Guvernului a avut o reacţie "extrem de periculoasă".

Premierul Victor Ponta a declarat la România TV că Adrian Năstase este un condamnat politic şi o victimă a regimului Băsescu. Şeful Executivului a afirmat că din punct de vedere politic, cazul Adrian Năstase este perfect comparabil cu cazul Iulia Timoşenko.

Adriana Săftoiu critică declaraţiile premierului: "În mod clar, declaraţiile premierului Ponta sunt probabil cele mai surprinzătoare şi cele mai nepotrivite dintre declaraţiile făcute de oameni politici, pentru că o declaraţie de genul acesta, în care premierul României spune că un om, fie el Adrian Năstase este o victimă a regimului Băsescu e un semnal extrem de periculos şi pentru cetăţeanul de rând şi pentru partenerul extern. Când faci o asemenea declaraţie se presupune ca tu, prim-ministru, să aduci dovezi că domnul Năstase a primit acest verdict, se află la puşcărie nu pentru că ar fi fost vinovat, ci pentru că un alt om politic, în cazul acesta Traian Băsescu, ar fi determinat acest verdict".

În opinia purtătorului de cuvânt al PDL, "declaraţiile domnului Ponta sunt extrem de grave, repet, nu doar pentru clasa politică, ci pentru orice cetăţean din această ţară, pentru orice partener extern al României, să constaţi că un prim-ministru pune sub semnul întrebării instituţiile statului, că pune sub semnul întrebării până la urmă funcţionarea statului român. Nu poate fi nici semn de responsabilitate, nici de maturitate şi repet, domnul Ponta ar fi obligat să îşi susţină declaraţiile pe care le face şi care sunt foarte grave, prin dovezi. Altfel, e la un pas de a spune că într-adevăr, avem un prim-ministru, care aşa cum îi acuză pe alţii că pun în pericol instituţiile statului, prin aceste declaraţii nu face altceva decât să pună în pericol şi să creeze o imagine extrem de nefavorabilă statului român".

Fostul premier, Adrian Năstase, a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare în dosarul Zambaccian. Verdictul este definitiv.

 
Adriana Săftoiu, intervievată de Cosmin Ruscior, despre condamnarea lui Adrian Năstase în dosarul Zambaccian