Viitorul preşedinte, între "pacificator" şi "exigent cu partidele"

Cum ar trebui să arate viitorul preşedinte al României? Un "pacificator", în opinia PSD, "exigent cu partidele", în viziunea lui Traian Băsescu. Cele două tabere creionează diferit portretul viitorului şef al statului.

PSD descrie regimul Traian Băsescu în termeni duri: "un sistem de propagandă tipică legionarilor şi metode de persecuţie ale comuniştilor din anii '50", se arată într-un document discutat în BPN-ul formaţiunii.

Potrivit acestui text obţinut de Mediafax, Băsescu este comparat cu un "dictator" susţinut de o "gaşcă de adulatori dependenţi de bani şi funcţii publice".

Documentul vorbeşte de nevoia unui preşedinte arbitru, nu jucător, un pacificator şi nu un războinic.

Ce spune însă Traian Băsescu? Prezent la postul B1 TV, şeful statului apreciază că viitorul preşedinte trebuie să fie "exigent în relaţia cu partidele, chiar şi cu propriul partid, când acesta nu este într-o linie favorabilă României".

Spre deosebire de PSD, Traian Băsescu nu crede că liniştea este atributul viitorului preşedinte, ci "continuarea procesului de reformă a României, care nu se poate face în linişte", spune şeful statului.