Clujul devine Capitala Nopții și a Magiei

untold.jpg

Organizatorii festivalurilor, printre care Untold și Neversea, au anunțat că vor fi sprijiniți de Guvern pentru organizarea edițiilor din 2021
Image source: 
Site-ul oficial al festivalului

Festivalul Untold își va deschide porțile pentru următoarele patru zile, iar participanții la spectacolele organizate în centrul Clujului vor putea petrece alături de cei mai în vogă DJ-i din lume și vor putea explora mitologia nopții din Transilvania.

Organizatorii Untold au pregătit un festival al superlativelor. Pe ClujArena a fost montată cea mai mare scenă din România, cu o lungime de 100 de metri și o lățime de peste 35 de metri. Scena are supranumele de Cuibul Dragonului, iar deasupra spectatorilor chiar va pluti un dragon de mari dimensiuni. De asemenea, a fost pregătită o roată panoramică, asemănătoare cu celebra London Eye. În zona foișorului din Parcul Central, participanții la Untold vor putea deveni, pentru o zi, regi, regine, zei, zeițe, vrăjitori sau zâne. Și în acest an, va funcționa programul Transilvania All Inclusive, prin care participanții la Untold pot primi reduceri sau chiar gratuități în diferite obiective turistice din regiune, după festival. Deja, în Cluj au sosit fanii festivalului, care au avut ocazia să se bucure de Untold și în anii trecuți.

Unii dintre spectatori vin din străinătate.

“Eu vin din Chartre, din Franţa, este în zona central, nu departe de Paris. Acum locuiesc aici, sunt student la facultatea de Medicină Dentară şi cu acestă ocazie am profitat să rămân şi la festivalul Untold, cel mai mare festival European. Imi place diversitatea artiştilor. Nu am decât să merg”, a spus Alex Toma.

Organizatorii au pregătit și măsuri anticaniculă. În zona celor 10 scene vor fi împărțite sticle gratuite de apă. De asemenea, au fost amenajate baruri care însumează 400 de metri liniari, iar la Untold vor fi aduse 60 de tone de gheață. Pentru organizatori și colaboratorii Untold vor fi aduse două tiruri cu apă potabilă, spune fondatorul Untold, Bogdan Buta.

“Ţinând cont de temperaturile ridicate care au fost anunţate pentru această perioadă, deja au fost livrate către colegi câteva camioane de apă, să aibă pe parcursul montajelor, iar în timpul evenimentului am colabora cu primăria pentru a ne asigura că toate cişmelele de pe teritoriul festivalului funcţionează”, a spus Bogdan Buta, organizatorul Untold.

La Untold vor evolua aproape 200 de artiști. Festivalul începe azi și se va încheia în zorii zilei de luni. 

 

Programul complet al festivalului: