Timeshift 2017: Nume mari ale muzicii electronice vin la Bucureşti

timeshift_nume_mari_muzica_electronica_bucuresti.jpg

David Guetta, cap de afiş la Timeshift 2017
David Guetta, cap de afiş la Timeshift 2017

Unul dintre cele mai aşteptate festivaluri ale verii începe joi la Bucureşti. Nume cunoscute ale muzicii electronice vor urca pe scenă la Romexpo în cadrul festivalului Timeshift, care se va încheia duminică. Între ele, David Guetta, ATB şi Faithless.

Cap de afiş la festivalul Timeshift este francezul David Guetta, unul dintre cei mai cunoscuţi DJ, compozitori şi producători muzicali ai momentului.

Cu milioane de exemplare din albumele sale vândute în întreaga lume, artistul francez a colaborat de-a lungul timpului cu nume celebre din industria muzicală, precum Madonna, Shakira, will.i.am şi Sia.

Melodia “When Love Takes Over”, compusă de David Guetta şi cântată de Kelly Rowland a fost considerată în 2013 de revista Billboard cea mai bună colaborare în dance-pop din toate timpurile.

Un alt nume uriaş al muzicii electro-trance care va urca pe scena de la Romexpo este ATB. Piesele de la începutul carierei sale, precum “Till I Come”, “Marrakech” sau “I Don’t Wanna Stop” au devenit un punct de reper pentru mulţi DJ de astăzi.

Pe lângă David Guetta şi ATB, organizatorii festivalului Timeshift au mai adus un nume celebru la Bucureşti, Chicane, unul dintre artiştii care au revoluţionat muzica electronică de la sfârşitul anilor ’90-începutul anilor 2000, adăugând acestui gen muzical sunete spaţiale şi colaborări cu nume cunoscute din industria muzicală, ca Bryan Adams sau Tom Jones. Una dintre cele mai de succes colaborări a fost cea cu Moya Brennan, pentru piesa “Saltwater”.

Pe scena festivalului Timeshift de la Romexpo vor urca mulţi alţi artişti, unii cunoscuţi publicului larg, ca Faithless, alţii ştiuţi doar de amatorii genului electro, dar ale căror piese au fost difuzate insistent de posturile muzicale de specialitate. Este şi cazul proiectului Above&Beyond.

La Timeshift vor fi prezenţi şi artişti care au “rupt” topurile în ultimii ani. De exemplu, DJ Snake, cunoscut pentru colaborările de succes cu Lady Gaga, Justin Bieber sau Diplo.

Un abonament pentru toate cele patru zile ale festivalului Timeshift de la Romexpo costă 275 de lei. Patru scene, decoruri desprinse din filmele Science Fiction, jocuri de lumini şi o muzică ce te invită să intri în altă dimensiune: organizatorii promit pe site-ul festivalului că atunci când tehnologia şi muzica se întâlnesc, ceva revoluţionar e pe cale să se întâmple.