(VIDEO) Cum sună "iodlerul" modern cu care merge România la Eurovision?

video_cum_suna_iodlerul_modern_romania_eurovision.jpg

Ilinca şi Alex Florea au câştigat concursul naţional Eurovision 2017
Ilinca şi Alex Florea au câştigat concursul naţional Eurovision 2017

Ilinca şi Alex Florea vor reprezenta România la finala Eurovision de la Kiev. Cei doi au câştigat duminică seară concursul naţional, după votul telespectatorilor, cu piesa "Yodel It!". Câştigătorii au fost urmaţi pe podium de Mihai Trăistariu, cu piesa "I Won't Surrender", iar pe locul al treilea s-a clasat Instinct, cu melodia "Petale". Eurovision Song Contest 2017 va avea loc la Kiev, cu semifinalele pe 9 şi 11 mai şi finala pe 13 mai. România va concura în cea de-a doua semifinală, pe 11 mai.

Despre piesa câştigătoare nu s-ar putea spune prea multe: nu e nici grozavă, nici rea, vocile celor doi nici nu deranjează, dar nici nu uimesc, iar coregrafia aproape că nu a existat. Singurul lucru notabil este că piesa îţi rămâne în minte, are “lipici”, vrei-nu vrei, o fredonezi multă vreme după ce o asculţi. Ceea ce din punct de vedere comercial, poate fi un câştig.

Show-ul nu a ieşit în evidenţă decât cel mult prin vestimentaţiile prezentatoarelor şi concurenţilor (mai ales concurentelor). Discuţiile din “camera verde”, dirijate de Dan Helciug şi Ioana Voicu, au fost de multe ori pline de platitudini şi glumiţe neinspirate, în timp ce prezentatoarea concursului, Iuliana Tudor, cu un nou “look” destul de atrăgător de altfel, a trebuit să încurajeze publicul de mai multe ori să aplaude ba un sponsor, ba un concurent. Public altfel destul de apatic.

Un moment un pic penibil, cel puţin din punctul de vedere al telespectatorului din mine, a fost acela în care prezentatorii show-ului au dat legătura în Piaţa Universităţii, unde urma să aflăm că “fanii” Eurovision au venit să vadă finala concursului pe un ecran gigantic, la târgul de Mărţişor. Toate bune şi frumoase, doar că acolo nu se aflau decât reporteriţa şi vreo trei persoane rătăcite, care observând că sunt în direct la tv au început să facă rudelor de acasă cu mâna, în timp ce un bărbat a ţipat la microfonul jurnalistei ceva indescifrabil, din care eu am reţinut “Steaua nu moare”. O fi zis, n-o fi zis aşa, nici nu mai contează, individul a avut parte de cele trei secunde de celebritate…

Una peste alta, din tot concursul nu am reţinut decât că eternul concurent la Eurovision Mihai Trăistaru a mărturisit că citeşte “cărţi motivaţionale” pentru dezvoltarea personală şi că România va merge la finala de la Kiev cu… un iodler!

 

(Acest articol reprezintă o opinie personală şi trebuie tratat ca atare)