Colaborare inedită: AC/DC va concerta cu Axl Rose ca solist

axl.jpg

Image source: 
Axl Rose

Unul dintre fondatorii grupului rock Guns N' Roses, Axl Rose, li se va alătura membrilor trupei rock AC/DC în calitate de solist. El îl va înlocui temporar pe Brian Johnson, care a fost nevoit să se retragă din cauza stării precare de sănătate, potrivit contactmusic.com, citat de Mediafax.

În martie, membrii trupei AC/DC anunţau că este necesară reprogramarea anumitor date din turneul din SUA, după ce solistul Brian Johnson a fost sfătuit de medici "să înceteze orice activitate muzicală, pentru că riscă să îşi piardă complet auzul".

La scurt timp rockerii australieni au anunţat o soluție surprinzătoare: cele 10 concerte anulate din SUA vor fi reprogramate şi susţinute de noul solist, Axl Rose, vocalistul formaţiei americane de hard rock Guns N' Roses.

"Membrii AC/DC doresc să îi mulţumească lui Brian Johnson pentru contribuţiile sale şi pentru devotamentul său faţă de trupă de-a lungul anilor. Oricât de mult ne-am dori ca acest turneu să se termine în componenţa în care a început, îl sprijinim pe Brian şi îi susţinem decizia de a-şi salva auzul", au transmis membrii AC/DC.

"Suntem determinaţi să îndepllinim angajamentele pe care ni le-am luat faţă de oamenii care ne-au susţinut de-a lungul vremii, prin acest turneu, şi suntem norocoşi că Axl Rose s-a oferit să ne ajute să îl ducem până la capăt", au adăugat rockerii australieni.

Potrivit Billboard.com, Axl este un mare fan al trupei şi a avut o întâlnire cu membrii ei acum mai bine de o lună în Miami, Florida, şi Atlanta, Georgia, pentru a discuta posibilitatea de a se alătura formaţiei.

Rockerul de la Guns N' Roses îşi va face debutul în calitate de solist AC/DC luna viitoare, pe 7 mai, în Lisabona, Portugalia, şi se va afla în turneu cu trupa până pe 12 iunie, când etapa europeană a turneului mondial "Rock or Bust" ajunge la final.

Apoi, Axl se va întoarce în trupa sa Guns N' Roses pentru a duce la bun sfârşit turneul american "Not In This Lifetime/ Nu în această viaţă", care se va desfăşura până pe 22 august.