Trupa Garbage va concerta pe 29 iunie la Arenele Romane

garbage2.jpg

Trupa rock alternativ Garbage va concerta pe 29 iunie la Arenele Romane din Bucureşti.
Garbage
Image source: 
Pagina Facebook a trupei Garbage.

Garbage va concerta la București, sâmbata 29 iunie, la Arenele Romane. Biletele se pun în vânzare pe 11 martie de la ora 11:00, iar primele 300 de bilete au preț special.

Garbage este un grup de rock alternativ, înfiinţat în Madison, în statul Wisconsin, în anul 1994. Trupa este formată din cântăreaţa scoţiană Shirley Mason şi muzicienii americani Duke Erikson (bas, clape), Steve Marker (chitară, clape) şi Butch Vig (tobe, percuţie). Trupa americană a lansat mai multe piese care au avut succes în anii 1990, precum „Queer”, „Stupid Girl” şi „Only Happy When It Rains”, iar albumul de debut, „Garbage”, a fost lăudat de critici şi apreciat de public, generând vânzări de peste 4 milioane de copii pe plan mondial.

Al doilea disc al trupei, „Version 2.0”, lansat în 1998, a ocupat la rândul său primul loc în topul britanic. După materialele discografice „Beautiful Garbage” din 2001 şi „Bleed Like Me” din 2005, trupa americană a lansat „Not Your Kind of People”, în mai 2012. „Strange Little Birds” a apărut în iunie 2016 prin propria casă de discuri a trupei, Stunvolume.

Cu cele 6 albume de studio lansate până în prezent au fost vândute în peste 17 milioane şi au primit 18 discuri de platină, 10 discuri de aur şi 1 disc de argint. În plus, grupul a primit 7 nominalizări la premiile Grammy, 2 nominalizări la BRIT Awards şi peste 10 nominalizări la MTV Awards.

Formaţia americană a susţinut primul concert în România, în anul 2012, la festivalul B'Estfest din Bucureşti. Pentru pe 29 iunie la Arenele Romane din Bucureşti, sunt puse în vânzare, in rețeaua iabilet.ro, 3.500 de bilete. Primele 300 de bilete au preţuri curpinse între 69 şi 119 lei. În presale, vor costa între 89 şi 139 de lei, iar în ziua concertului, între 100 şi 150 de lei. Acestor preţuri va fi adăugată o taxă de 5 lei. Concertul de la București face parte dintr-un turneu european pe care Garbage îl porneste la mijlocul lunii iunie din Marea Britanie. Urmează Belgia, Olanda, Germania, Cehia, Croația, Serbia, Romania, Bulgaria, Franța, Spania, Italia, și se va încheia în Irlanda.