(VIDEO) Trupa AC/DC, zguduită de un nou cutremur: bateristul, acuzat că ar fi încercat să angajeze un asasin

trupa_acdc_zguduita_cutremur_bateristul_acuzat_incercat_angajeze_asasin.jpg

Phil Rudd, în faţa instanţei din Noua Zeelandă

Bateristul trupei AC/DC a fost adus în faţa justiţiei neo-zeelandeze. Phil Rudd (60 de ani) este acuzat că a încercat să angajeze un asasin. De asemenea, el e anchetat pentru deţinere de droguri.

Phil Rudd a fost adus în faţa unei instanţe din districtul Tauranga, din Noua Zeelandă, în urma unui raid al Poliţiei la locuinţa toboşarului AC/DC.

Muzicianul nu a făcut nici o declaraţie în faţa curţii, unde s-a înfăţişat desculţ, potrivit The Guardian.

Bateristul trupei AC/DC a fost acuzat că a încercat să angajeze un asasin, că a proferat ameninţări cu moartea, precum şi pentru posesie de metamfetamină şi canabis.

Phil Rudd este acuzat că ar fi vrut să comande uciderea a două persoane între 25 şi 26 septembrie. Identitatea lor nu a fost dezvăluită.

Muzicianul a refuzat să facă declaraţii reporterilor, părăsind sediul instanţei într-un autoturism Mercedes, potrivit New Zealand Herald. Bărbatul riscă o pedeapsă de zece ani după gratii.

AC/DC urmează să scoată pe 23 noiembrie un nou album, intitulat "Rock or Bust". Primele filmări de promovare a materialului discografic nu-l cuprind însă şi pe Phil Rudd. Vocalistul Brian Johnson le-ar fi spus fanilor că acesta nu a participat la filmarea unui videoclip, din cauza unei "urgenţe în familie".

Phil Rudd s-a alăturat trupei AC/DC în 1975, a părăsit-o în 1983, pentru a reveni în 1994.

Aceasta nu este prima lovitură pentru formaţia australiană. În septembrie, grupul a anunţat că unul dintre fondatori, Malcolm Young, care între timp a părăsit formaţia, suferă de demenţă.