Adele ar putea juca într-un film despre Dusty Springfield

dustyspringfield.png

Dusty Springfield

Cântăreaţa britanică Adele ar putea să debuteze în curând ca actriţă cu un rol într-un film despre viaţa şi cariera cântăreţei Dusty Springfield.

Adele a dezvăluit într-un interviu recent că Dusty Springfield a fost una dintre artistele care au influenţat-o cel mai puternic în cariera ei muzicală.
Totuşi, celebra cântăreaţă britanică va avea de înfruntat o competiţie serioasă, întrucât de acest rol s-a arătat interesată şi actriţa australiană Nicole Kidman. Potrivit presei britanice, Adele va trebui să îşi elibereze agenda de lucru în următorul an dacă doreşte cu adevărat să obţină rolul principal în acest film. Purtătorul de cuvânt al artistei britanice a refuzat să comenteze aceste informaţii.

Adele, în vârstă de 25 ani, intenţionează să îşi lanseze următorul album de studio în 2014, după o pauză în carieră de doi ani, în timpul căreia a devenit mamă.
Filmul biografic dedicat cântăreţei Dusty Springfield se va concentra pe perioada din jurul anului 1968, în care cântăreaţa britanică a reuşit cu adevărat să se reinventeze, după ce a semnat un contract spectaculos cu casa de discuri Atlantic Records şi s-a mutat la Memphis, în statul Tennessee, pentru a înregistra legendarul album de muzică soul "Dusty in Memphis", care a inclus unul dintre cele mai celebre cântece ale ei, "Son of a Preacher Man".
Potrivit presei britanice, filmările ar putea debuta la sfârşitul anului 2014 sau la începutul anului 2015.

Dusty Springfield a fost un simbol al muzicii pop din anii '60 şi o fondatoare a stilului northern soul. Printre hiturile cântăreţei Dusty Springfield se numără, alături de "Son of a Preacher Man", piese precum "I Only Want to Be With You", "Anyone Who Had a Heart", "I Just Don't Know What to Do With Myself", "Stay Awhile" şi "All Cried Out". Cântăreaţa britanică a fost nominalizată la premiile Oscar pentru piesa "The look of love" (1967), inclusă pe coloana sonoră a filmului "Casino Royale".

În 1994, la vârsta de 54 de ani, Dusty Springfield a fost diagnosticată cu cancer la sân, maladia din cauza căreia a murit cinci ani mai târziu. După 10 zile de la deces, cântăreaţa a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame.