Michael Jackson-cinci ani de la moartea "regelui muzicii pop"

Acum cinci ani, lumea muzicală era în stare de şoc după vestea că Michael Jackson a murit. Cel supranumit "regele muzicii pop" s-a stins din viaţă la vârsta de 50 de ani, pe 25 iunie 2009, din cauza unor probleme la inimă.

Adorat şi controversat în acelaşi timp, Michael Jackson a lăsat în urma sa o carieră fabuloasă, marcată de numeroase scandaluri şi dezvăluiri despre stilul său de viaţă excentric.

El este unul dintre puţinii artişti care au fost introduşi de două ori în Rock and Roll Hall of Fame. Michael Jackson a intrat şi în Cartea Recordurilor, fiind cel mai de succes showman al tuturor timpurilor.

Michael Jackson are 13 premii Grammy la activ, 13 single-uri clasate pe locul întâi în topuri şi vânzări de peste 750 de milioane de copii ale albumelor sale, în întreaga lume.

Michael Jackson s-a născut pe 29 august 1958, în Gary, Indiana, fiind al şaptelea din cei nouă copii ai familiei. Cei cinci băieţi Jackson-Jackie, Tito, Jermaine, Marlon şi Michael-au susţinut primul lor concert, sub titulatura The Jackson Five, când Michael avea doar 11 ani.

Michael Jackson a debutat solo în 1972, iar zece ani mai târziu a lansat albumul "Thriller", care a devenit cel mai bine vândut album al tuturor timpurilor.

Cântăreţul a devenit faimos şi pentru mişcările sale de pe scenă. Atât în clipuri, cât şi în faţa publicului, Jackson a făcut celebre o serie de tehnici de dans elaborate, precum faimosul "moonwalk". Dar, aşa cum spune o vorbă în showbiz, atunci când eşti pe culmile lumii, n-ai unde să mergi decât în jos...

După albumul "Dangerous", scos pe piaţă în 1991, viaţa privată a artistului a devenit mai interesantă decât cariera sa. Viaţa sa privată a fost intens mediatizată. Chipul său în continuă schimbare, apariţiile sale excentrice şi comportamentul său ciudat au început să suscite interesul publicului.

În 1993 a fost acuzat de molestarea sexuală a unui copil, dar anchetele Poliţiei au fost închise din lipsă de probe. De asemenea, în 2005, Jackson a fost din nou anchetat de un tribunal american, după ce a fost acuzat de pedofilie, fiind în cele din urmă achitat.

În anii '90, el a avut probleme de sănătate, dublate de zvonuri care indicau că acesta ar suferi de diverse boli de piele.

Artistul s-a confruntat şi cu probleme financiare, fiind chiar pe punctul de a-şi vinde celebra fermă Neverland. Jackson a fost căsătorit de două ori, prima dată cu fiica lui Elvis, Lisa Marie Prestley.

Să mai spunem că în 1992, Michael Jackson susţinea primul său concert de la Bucureşti. Între 70 de mii şi 100 de mii de fani au asistat la show-ul de pe Stadionul Naţional. Concertul avea să doboare recordul de audienţă pe postul HBO.