Republica Moldova ratează calificarea în finala Eurovision

republica_moldova_rateaza_calificarea_in_finala_eurovision.jpg

Concurenta Republicii Moldova la Eurovision 2014, Cristina Scarlat

Reprezentanta Republicii Moldova, Cristina Scarlat, care a concurat în prima semifinală Eurovision 2014 cu piesa "Wild Soul", nu a reuşit să se califice în finala competiţiei. Reprezentanţii României concurează joi, în a doua semifinală.

După prima semifinală, Muntenegru, Ungaria, Rusia, Armenia, Azerbaidjan, San Marino, Ucraina, Suedia, Olanda şi Islanda sunt cele zece ţări calificate în finala Eurovision 2014, care va avea loc sâmbătă, la Copenhaga.

Concurenta Republicii Moldova, Cristina Scarlat nu a reuşit să se califice în finală.

Reprezentanţii României, Paula Seling şi Ovidiu Cernăuţeanu (Ovi), vor concura în cea de-a doua semifinală a Eurovision, joi, cu piesa "Miracle".

Un număr de 37 de ţări participă la ediţia din acest an a Eurovision. Finala va avea loc sâmbătă seară, la Copenhaga.

Românii din străinătate îi vor putea vota pe reprezentanţii României în finală, numai dacă vor urmări concursul la televiziunea publică din ţara în care se află, pentru a afla numerele de telefon alocate piesei "Miracle".

Anul trecut, Cezar Ouatu, reprezentantul României la Eurovision, s-a clasat pe locul al 13-lea în concursul din Suedia.

România a obţinut de-a lungul timpului de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel&Sistem, la Kiev, în 2005; Paula Seling şi Ovi, la Oslo, în 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu, la Atena, în 2006).