Noul single al lui David Bowie, interzis în topurile britanice

david-bowie.jpg

David Bowie

Noul single lansat de David Bowie după o pauză de 10 ani, "Where Are We Now?", a fost interzis în topurile britanice, întrucât piesa este nu doar disponibilă spre cumpărare, ci şi oferită fanilor care vor să cumpere noul album al starului britanic în regim de pre-comandă.

Artistul britanic a lansat single-ul "Where Are We Now?", marţi, în ziua în care a împlinit vârsta de 66 de ani, iar acest cântec a ajuns imediat pe primul loc în topul descărcărilor de pe iTunes. Piesa este comercializată online, dar ea este în acelaşi timp oferită fanilor care au lansat pre-comenzi ale noului album ce va fi lansat de Bowie, iar acesta este motivul pentru care reprezentanţii de la The Official Charts Company au spus că acest single nu poate fi inclus în topul muzical oficial din Marea Britanie. Deşi noul album al starului britanic, "The Next Day", va fi lansat în luna martie, el a ajuns deja pe primul loc în topul vânzărilor pe iTunes graţie comenzilor lansate în avans de admiratorii cântăreţului.

David Bowie este cântăreţ, compozitor, producător şi inginer de sunet şi a câştigat mai multe premii BRIT, MTV Music Video şi Grammy. Activ pe parcursul a cinci decenii pe scena rock 'n' roll şi cunoscut prin faptul că-şi reinventează destul de des stilul de a cânta, Bowie este considerat un influent inovator, în special datorită pieselor sale din anii '70. Bowie s-a inspirat pentru muzica sa dintr-o vastă paletă de forme de artă, filosofie şi literatură. El este, de asemenea, actor de film şi teatru, regizor şi realizator de videoclipuri muzicale. Artistul nu a mai susţinut un concert din anul 2006 şi de atunci a fost văzut destul de rar în public. Cel mai recent material discografic al său, "Reality", a fost lansat în anul 2003.