Păduri din România, în patrimoniul UNESCO. WWF: “Un eveniment istoric”

paduri_romania_patrimoniu_unesco.jpg

Sursa foto: pixabay.com
Sursa foto: pixabay.com

Organizaţia ecologistă WWF salută includerea a 24 de mii de hectare de păduri de fag din România în Patrimoniul Mondial Natural al UNESCO. E vorba de codri seculari din zone precum Parcul Naţional Semenic–Cheile Caraşului, Parcul Naţional Domogled–Valea Cernei şi Parcul Naţional Cozia.

Decizia UNESCO face ca pădurile respective să primească un statut special de protecţie, spune la RFI Radu Vlad, coordonator de proiecte regionale şi program păduri la WWF România: “Este un eveniment istoric pentru silvicultura românească, în fapt recunoașterea „valorii universale excepţionale” a pădurilor virgine din România de către cel mai înalt for științific: Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO)”.

“Înscrierea acestor zone în lista patrimoniului mondial al UNESCO este esențială nu doar pentru întărirea statutului de protecție pentru aceste suprafețe, ci sperăm și în impulsul pe care-l va genera, în sensul asigurării protecției tuturor pădurilor virgine și cvasivirgine din România”, declară ecologistul.

Radu Vlad mai crede că turismul în masă nu va fi posibil în pădurile respective.

Radu Vlad, despre pădurile de fag incluse în patrimoniul UNESCO
1189

Facebook comments