Petiție: Salvați Cascada Bigăr!

Cascada Bigăr, după prăbușire (Sursa foto: RFI/Otilia Ghițescu)

Cascada Bigăr nu este doar o stâncă prăbușită, ci de ea depinde întreaga dezvoltare economică a zonei. Iată ce spune organizația ecologistă ViitorPlus, care a lansat o petiție prin care cere autorităților să salveze monumentul natural din Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița.

Președinta ViitorPlus, Teia Ciulacu, spune la RFI ce solicită autorităților, după prăbușirea Cascadei Bigăr: ”Solicităm autorităților să se implice activ în găsirea de soluții pentru reabilitarea Cascadei Bigăr. Este o sursă importantă de venit și de dezvoltare economică, prin turism responsabil la nivelul zonei, o alternativă la vechile metode doar de exploatare a resurselor, acolo fiind foarte multe păduri (...). Foarte multe locuri interesante în Banatul montan, însă lumea știa în general de Cascada Bigăr și ajungea să descopere restul lucrurilor, plecând de la Cascada Bigăr”.

 

Dan Trifu (Coaliția Natura 2000): Prăbușirea cascadei Bigăr poate fi încadrată la faptă penală

 

Cascada Bigăr s-a prăbușit în Miniș. Tristețe pe Valea Almăjului

 

Teia Ciulacu explică și ce soluții există pentru salvarea Cascadei Bigăr: ”Sunt variante de intervenție tehnică, pentru prinderea la loc cumva a acelei stânci care a căzut. Cred că se poate face și într-un fel în care să nu fie vizibil și să nu fie afectat peisajul. Este nevoie să mobilizăm mai multă lume, experți din domenii diferite, să fie un proiect al nostru, al tuturor, de refacere a acestui simbol național”.

 

Petiția Salvați Cascada Bigăr poate fi semnată aici: https://campaniamea.declic.ro/petitions/salvati-cascada-bigar-1

 
Teia Ciulacu, despre petiția Salvați Cascada Bigăr