Doi ursuleți răniți, salvați de jandarmii montani din Argeș

ursi_1_jandarmeria_arges.jpg

Image source: 
Facebook/Jandarmeria Argeș

Doi pui de urs răniți au fost salvați de jandarmii montani din Argeș. Semanul de alarmă a fost tras de un localnic din Dâmbovicioara, care a sunat la 112 și a anunțat că cei doi ursuleți sunt abandonați în zonă.

Jandarmii, cu ajutorul Gărzii de Mediu, au preluat cei doi ursuleți și i-au dus la un cabinet medical, pentru a le fi acordate îngrijiri.

„În urma unui apel primit la numărul de urgență 112, un echipaj de jandarmerie din cadrul Postului Montan Rucăr a fost direcționat în zona comunei Dâmbovicioara unde un localnic a observat doi pui de urs care par răniți. La fața locului au intervenit pe lângă jandarmi și reprezentanți ai Gărzii de Mediu și Parcului Național Piatra Craiului dar și din cadrul primăriei”, arată Jandarmeria Argeș, într-o postare pe Facebook.


Image source: 
Facebook/Jandarmeria Argeș

„Cele două animale au fost preluate și transportate la un cabinet veterinar pentru a le fi acordate îngrijiri medicale. Pe tot parcursul acțiunii de salvare și recuperare, jandarmii au asigurat zona, deoarece exista riscul ca ursoaica să se întoarcă după pui”, mai spun jandarmii.


Image source: 
Facebook/Jandarmeria Argeș