Inundații în Australia: Șerpi și păianjeni invadează casele și grădinile localnicilor

sarpe.png

Piton într-o grădină particulară din Kinchela Creek, Australia, 24 martie 2021
Image source: 
France24

După incendiile de pădure de la sfârșitul anului 2019, Australia este acum afectată de inundații severe, mai ales în regiunea Sydney și New South Wales. Pentru a scăpa de apele în creștere, păianjenii, șerpii șialte animale sălbatice, se refugiază în grădinile sau chiar în casele oamenilor.

Parcul australian al reptilelor a avertizat recent cu privire la o posibilă invazie a tarantulelor ca urmare a inundațiilor recente.

Matt Lovenfosse, locuitor al  orașului Kinchela Creek, sud-estul Australiei, s-a pomenit miercurea trecută cu  gardul din curtea din spate acoperit cu mii de păianjeni.

„Păianjenii s-au urcat pe casă, pe garduri, peste tot”, a spus el pentru ziarul The Guardian.

Într-un alt videoclip pe care l-a postat pe Facebook cu o zi înainte, poate fi observată o întindere mare de apă acoperită de păianjeni și lăcuste uriașe.

Start McKenzie, proprietarul agenției Sunshine Coast Snake Catchers, care intervine la cerere pentru a prinde șerpii care intră în locuințe, spune pe Facebook că a fost copleșit de apeluri în ultimele zile. Într-un videoclip postat pe 23 martie, el poate fi văzut scăpând un locatar de un piton de trei metri care se refugiase pe terasa sa:

Sud-estul Australiei este afectat de cele mai grave inundații pe care le-a văzut regiunea în ultima jumătate de secol. Sute de școli au fost închise, în timp ce 38 de zone au fost declarate în stare de dezastru natural. Operațiunile de curățare au început pe măsură ce apa a început să se retragă.

 

Traducere de Magda Savițchi după France24