Ministrul Mediului, Tanczos Barna, este mulțumit de banii alocați prin PNRR

"Reconstrucţia pădurilor: o cale spre recuperare şi bunăstare" este tema pentru anul 2021 a Zilei Internaţionale a Pădurilor, eveniment în cadrul căruia autorităţile din România şi-au propus să planteze zeci de milioane de puieţi.

Pe 21 martie este Ziua internaţională a pădurilor, iar Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a decis aniversarea acestei zile începând din 2013, cu scopul de a creşte gradul de conştientizare asupra gestionării, conservării şi dezvoltării durabile a tuturor tipurilor de păduri, în beneficiul generaţiilor prezente şi viitoare. Ziua Internaţională a Pădurilor este un prilej de a conştientiza importanţa tuturor tipurilor de păduri şi multele daruri pe care acestea le fac oamenilor a declarat la RFI ministrul mediului, Tanczos Barna:


Conform datelor oficiale, la ora actuală, pădurile găzduiesc aproximativ 80% din biodiversitatea terestră a lumii, în timp ce pădurile şi terenurile împădurite sunt alcătuite din peste 60.000 de specii de arbori. De asemenea, peste un miliard de oameni depind direct de păduri pentru hrană, adăpost, energie şi venituri. În ceea ce privește sumele alocate Ministerului mediului prin planul Național de redresare și reziliență, ministrul mediului a declarat că sunt destul de generoase pentru punerea în aplicare a proiectelor viitoare.