Un nou ministru al Mediului, aceleași urgențe

un_nou_ministru_mediu_urgente.jpg

Mircea Fechet preia postul de ministru al Mediului (Sursa: MEDIAFAX FOTO/Andreea Alexandru)
Mircea Fechet preia postul de ministru al Mediului (Sursa: MEDIAFAX FOTO/Andreea Alexandru)

România are un nou ministru al Mediului, după ce Costel Alexe a fost ales președinte al Consiliului Județean Iași. E vorba de Mircea Fechet, până acum secretar de stat la același minister.

Problemele de mediu ale țării sunt multe și urgente, atrag atenția ecologiștii. Ciprian Gălușcă este campaigner la Greenpeace România. El spune care ar trebui să fie prioritățile noului ministru: ”În mod teoretic, ne așteptăm ca Ministerul Mediului să rezolve cât mai urgent situația cu SUMAL 2.0, asta înseamnă acel sistem de monitorizare a trasabilității materialului lemnos”.

”De asemenea, vrem să vedem din partea ministerului acțiuni ferme, care să ne scoată de pe cursul ăsta pe care am intrat, către infringement și plata unor penalități, în cazul în care nu rezolvăm problemele din managementul forestier”, precizează el.

”De asemenea, foarte important, ne dorim un plan ambițios din partea Ministerului Mediului în ceea ce privește combaterea fenomenului de încălzire climatică, a schimbărilor climatice, a crizei climatice în care ne aflăm. Vedem cu toții că ultimii doi ani au fost extrem de secetoși, iar climatologii ne avertizează că în următorii 30 de ani situația va deveni dramatică în zona de câmpie a României. Așadar, ne dorim un plan ambițios de plantare a unor perdele forestiere și a unor păduri de protecție a acestor comunități în zona de câmpie”, mai spune reprezentantul Greenpeace.

 
Ciprian Gălușcă, despre urgențele noului ministru al Mediului