Traficul din București, din nou un coșmar: ”E o tragedie să intri și să ieși din oraș”

Trafic Bucuresti cosmar.jpg

Autobuz blocat în trafic pe Bulevardul Banu Manta (Foto: RFI/Cosmin Ruscior-arhivă)
Autobuz blocat în trafic pe Bulevardul Banu Manta (Foto: RFI/Cosmin Ruscior-arhivă)

Traficul din București a redevenit aglomerat, după ieșirea din starea de urgență. Șoselele sunt pline de mașini la orele de vârf, iar valorile de trafic au crescut luni dimineață cu 20% față de cea mai aglomerată zi a săptămânii trecute, a anunțat la Digi 24 primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Vicepreședintele organizației Eco-Civica Dan Trifu spune la RFI că situația este în realitate mult mai rea decât o prezintă primarul Bucureștiului: ”Părerea mea este că traficul este undeva la 60%, dacă nu și mai mult. Vineri după-masă, sâmbătă și duminică după-amiază a fost o tragedie să intri și să ieși din municipiul București”.

”Primăria nu a făcut și nici nu o să facă nimic, vă garantăm lucrul ăsta, totul a rămas pe hârtie. Primăria Capitalei acum avea ocazia să educe populația și să spună: oameni buni, ne apucăm și noi să facem culoarul ăsta unic, haide să refacem arterele, să nu mai tăiem arborii în halul ăsta. Deci erau o grămadă de programe care acum puteau fi aplicate”, consideră Dan Trifu.

Dan Trifu, despre traficul din București, după starea de urgență