Un efect neașteptat al pandemiei: Animale sălbatice pe străzile orașelor pustii (foto, video)

puma_santiago.jpg

Image source: 
Facebook / Santiago de Chile

Pe măsură ce restricțiile de circulație a persoanelor se prelungesc, în multe zone urbane de pe mapamond animalele sălbatice sunt din ce în ce mai des văzute umblând nestingherite pe străzi, transmite rfi.fr.

O pumă a fost văzută (și fotografiată) în zona centrală a orașului Santiago, în Chile, iar o zibetă de deșert, care potrivit specialiștilor nu mai fusese văzută din anii 90, a fost filmată în timp ce mergea tacticos pe străzile pustii din orașul indian Kozhikode.

 

 

”Sunt de fapt habitatele lor, pe care noi oamenii le-am ocupat abuziv. Ele revin pur și simplu pe teritoriul lor”, spune un cercetător din Chile.

Nici în Europa reapariția animalelor sălbatice nu e o raritate. Din dealurile de lângă Barcelona au coborât recent pe străzi mai mulți mistreți, iar câteva rațe sălbatice au fost filmate în timp ce se plimbau, în liniște, în imediata apropiere a teatrului Comédie Française din centrul Parisului.

 

 

În Mediterana delfinii și-au făcut din nou apariția în preajma mai multor porturi, iar în Parcul Național Calanques, de lângă Marsilia au reapărut specii rare de pescăruși...

Foto: Facebook / Parc National de Calanques