Mii de voluntari tricotează marsupii pentru puii de cangur... și nu numai

animalute.jpg

Image source: 
France24

Mii de voluntari din întreaga lume s-au mobilizat, înarmați cu mașini de cusut și andrele pentru tricotat, ca să înlocuiască marsupiile care îi protejau pe puii rămași orfani în urma incendiilor din Australia, transmite echipa Les Observateurs a postului TV France24.

Apelul a fost lansat pe Facebook de grupul Animal Rescue Craft Guild, care are peste 190 000 de membri. Foarte mulți dintre ei au răspuns și lucrează neîntrerupt pentru a tricota marsupii pentru puii de cangur, opossum sau liliac, dar și șosete pentru lăbuțele arse ale ursuleților koala, de exemplu.

Gwladys Nicol, consilieră pentru educație din Paris, coordonează un mic grup de astfel de voluntari: ”M-am gândit că am mulți prieteni care se pricep să coasă și am creat un mic grup ca să strângem informațiile și să ne coordonăm munca. Trebuie respectate anumite norme, interiorul marsupiilor nu poate fi decât din fibre naturale – bumbac sau mătase iar exteriorul trebuie întărit ca să reziste ghearelor... Facem și coșulețe pentru transportul animăluțelor și chiar cuiburi pentru păsărelele al căror habitat a fost distrus. Nu avem o normă fixă, facem câte putem.... Nu știm încă cum le vom trimite în Australia, dar am intrat deja în contact cu o asociație din Australia. Trebuie să rezolvăm problema taxelor de expediție, care nu sunt mici...”