Trei zile de caniculă, în România. Câte grade vor fi dimineața?

trei_zile_canicula_grade_dimineata.jpg

Canicula s-a instalat în România (Sursa foto: pixabay)
Canicula s-a instalat în România (Sursa foto: pixabay)

Un val de caniculă a pus stăpânire pe cea mai mare parte a României. Temperaturi de până la 35 și chiar 37 de grade Celsius la umbră se vor înregistra până vineri inclusiv, în vestul, nord-vestul, sudul și sud-estul țării. Vremea va fi caldă și în week-end, anunță ANM.

Canicula va persista miercuri, joi și vineri. Problema cea mai mare o reprezintă disconfortul termic ridicat, în condițiile în care în cursul dimineților vor fi 22 de grade, iar după-amiaza nu va bate vântul aproape deloc.

Șefa Centrului Național de Prognoză Meteo, Gabriela Băncilă, spune la RFI că din cauza schimbărilor climatice, episoadele de acest gen vor fi din ce în ce mai frecvente și mai severe, la nivel global: ”Valurile de căldură vor fi din ce în ce mai frecvente și mai intense, în acord cu semnalele de alarmă care au fost trase de-a lungul timpului de către oamenii de știință. Concomitent, această intensificare și frecvență mai mare a valurilor de căldură cu episoadele cu ploi torențiale, generatoare de fenomene meteo extreme, gândindu-ne la intensificări puternice ale vântului, căderi semnificative de grindină sau inundații rapide”.

Gabriela Băncilă, despre canicula din următoarele zile