Noi înscrieri la “Rabla pentru electrocasnice”. 28,2 milioane de lei, realocate

rabla_tv.jpg

Image source: 
pixabay.com

Se fac din nou înscrieri în Programul “Rabla pentru electrocasnice”. De astăzi,  banii rezultați din voucherele neutilizate în termenul de valabilitate dar și cei rămași ca urmare a modificării clasei produsului achiziționat au devenit disponibili pentru noi înscrieri. 28,2 milioane de lei au fost realocate. La ora 19h30, mai era disponibilă suma de 4.589.000 lei.

Înscrierile persoanelor fizice se realizează prin intermediul aplicației de pe pagina web a Administrației Fondului pentru Mediu. Condițiile rămân neschimbate. Persoana fizică beneficiază de valoarea unui voucher la achiziţionarea unui electrocasnic eligibil, în schimbul predării unui aparat vechi echivalent, cu excepția mașinilor de spălat vase care vor putea fi achiziționate la schimb cu oricare alt electrocasnic din program (frigider, televizor, aer condiționat, mașină de spălat rufe). 
Schimbul se face în sistem 1:1, la adresa menționată de solicitant, iar predarea echipamentului vechi se va face în momentul livrării celui nou. 
 Persoanele înscrise vor primi un voucher în valoare de 200 de lei pentru o mașină de spălat rufe clasa A 2+ și 300 de lei pentru una A3+. Pentru mașinile de spălat vase valoarea tichetului este de 300 de lei pentru aparatele cu eficiență energetică A2+ și 400 de lei pentru cele A3+. Pentru aparatele de aer condiționat, oamenii vor primi un tichet de 400 de lei.  Pentru frigiderele A2+ voucherul este de 300 de lei și de 400 pentru aparatele A3+. 

Ediţia din 24 mai a.c. a Programului Rabla pentru electrocasnice a înregistrat un număr record de înscrieri, însă în cele două săptămâni în care acestea putea folosi voucherele pentru achiziţia aparatelor noi, s-au folosit puţin peste un sfert dintre tichetele valorice. „Persoanele fizice care s-au înscris la ediţia trecută nu au mai şi cumpărat produsele noi. Au rămas neconsumate vouchere de peste 28.269.300 lei. Pentru aceste vouchere, s-a demarat astăzi noua ediţie. Au fost probleme cu aplicaţia, dar acum înscrierile se pot face, accesând solicitant.afm.ro”, au declarat pentru ”Adevărul” reprezentanţii AFM. Administraţia Fondului pentru Mediu a emis şi validat peste 124.000 de vouchere de care au beneficiat circa 74.000 de persoane fizice. Cele mai multe cereri au vizat televizoarele.