“Rabla pentru electrocasnice” se lansează vineri. Programul, extins cu televizoare și mașini de spălat

Programul Rabla pentru electrocasnice poate fi accesat începând de mâine. Bugetul pentru acest an este de 40 de milioane de lei, dublu faţă de anul 2018, a anunţat, astăzi, ministrul Mediului, Grațiela Gvrilescu. Voucherele au valori cuprinse între 200 și 400 lei, în funcție de produsul cumpărat.

 

De mâine, persoanele fizice se pot înscrie prin intermediul aplicației electronice pe pagina web a Administrației Fondului pentru Mediu https://solicitant.afm.ro/PF/.

“Așa cum am promis încă de la lansarea primei ediții a Programului, anul acesta îl extindem pentru două categorii de echipamente foarte cerute de români – mașini de spălat vase și televizoare. În plus, succesul foarte mare al ediției din 2018 ne-a determinat să dublăm bugetul Programului, care anul acesta este de 40 milioane lei”, a declarat ministrul mediului Grațiela Gavrilescu.
Finanțarea se va acorda sub formă de vouchere, pentru achiziționarea de echipamente electrice și electronice de uz casnic, după cum urmează:

a) 200 lei pentru mașini de spălat rufe cu eficiența energetică A++;
b) 300 lei pentru mașini de spălat rufe cu eficiența energetică A+++;
c) 300 lei pentru mașini de spălat vase cu eficiența energetică A++;
d) 400 lei pentru mașini de spălat vase cu eficiența energetică A+++;
e) 400 lei pentru aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile, cu eficiența energetică la răcire (A+++/ A++);
f) 300 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficiența energetică A++; 
g) 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficiența energetică A+++.
h) 200 lei pentru televizoare cu eficiența energetică A și A+;
i) 400 lei pentru televizoare cu eficiența energetică A++ și A+++.

Ca noutate, din acest an îl reprezintă posibilitatea modificării, de către solicitant, a informațiilor introduse greșit, cu excepția CNP-ului, prin utilizarea codului unic de accesare a înscrierii, până în momentul semnării contractului de finanțare. 

Persoana fizică beneficiază de valoarea unui voucher la achiziţionarea unui aparat eligibil, în schimbul predării unui aparat echivalent, cu excepția mașinilor de spălat vase care vor putea fi achiziționate la schimb cu oricare alt electrocasnic din program (frigider, televizor, aer condiționat, mașină de spălat rufe).