Cel mai grav incendiu din istoria Californiei a ucis deja 44 de oameni

. Cel mai recent bilanț indică 44 de morți și peste 200 de persoane dispărute.

Numărul persoanelor decedate a crescut după ce forțele de intervenție au descoperit rămășițele a 13 persoane. De asemenea, alte două persoane au murit în sudul Californiei, bilanţul total crescând astfel la cel puţin 44 de victime.

Pe de altă parte, peste 200 de persoane erau date dispărute, iar rafale de vânt uscat continuau să alimenteze flăcările incendiilor care devastează mai multe regiuni în California, potrivit Reuters.

Principalul incendiu, numit "Camp Fire", afectează nordul statului. El urmează să avanseze până in aceasta seara, alimentat de aceste rafale de vânt uscat, iar autorităţile se tem de apariţia unor noi focare de incendiu.

Camp Firea distrus 6.700 de locuinţe şi afaceri în oraşul Paradise, un bilanţ fără precedent în istoria Californiei.

Pagubele care afectează bunuri asigurate sunt estimate între două şi patru miliarde de dolari, a anunţat Banca Morgan Stanley.

Camp Fire a ars peste 45.000 de hectare de vegetaţie, iar doar 25% din sinistru era controlat, potrivit autorităţilor americane.

Bilanţul victimelor este cel mai sângeros din istoria statului. Un incendiu precedent de această amploare s-a soldat cu 29 de morţi la Griffith Park, în 1933.