Programul Rabla pentru electrocasnice, lansat la sfârşitul lunii octombrie

ministrul_mediului.jpg

Ministrul Mediului anunţă că, la sfârşitul lunii octombrie, va fi lansat programul de acordare a ecobonusurilor pentru electrocasnice.

Ministrul Mediului, Gabriela Gavrilescu,  anunţă că, la sfârşitul lunii octombrie, va fi lansat programul de acordare a ecobonusurilor pentru electrocasnice.

Programul Rabla pentru electrocasnice are un buget de 20 de milioane de lei si a fost aprobat la ultima rectificare bugetară.

Săptămâna viitoare va fi publicat pe portalul Ministerului Mediului ghidul de finanţare pentru electrocasnice, unde vor fi precizate valorile ecobonusurilor pentru frigidere, maşini de spălat şi aparate de aer condiţionat, dar şi care este procedura prin care pot fi accesate aceste bonusuri.

"Am chemat alături de noi cei doi producători de electrocasnice din România şi dealerii autorizaţi ai acestora şi undeva la sfârşitul lunii octombrie acest program o să poată să fie accesat de români. Ne dorim ca în felul acesta nu numai înlocuirea unui produs vechi din casă să fie stimulent pentru noi, dar să avem o protecţie asupra aerului pe care noi îl respirăm, pentru că aceste electrocasnice care sunt energofage, multe dintre ele, le vom duce la casat, vom cumpăra un produs nou care să aibă şi o eficienţă energetică ridicată, deci asta înseamnă un consum redus de energie electrică. Deci din toate punctele de vedere vom fi interesaţi ca să putem să lansăm acest program", a declarat Graţiela Gavrilescu.