Ministerul Mediului de Ziua Pământului: Să trecem de la vorbe la fapte!

garbage-2729608_960_720.jpg

Image source: 
pixabay.com

”Comunitatea internaţională sărbătoreşte astăzi Ziua Pământului. Este acel moment când ar trebui ca toţi să conştientizăm că Pământul este unic, nu avem altul de rezervă. Avem datoria, unul faţă de celălalt şi toţi faţă de generaţiile viitoare, să avem grijă de planeta noastră, să îi gestionăm responsabil resursele fără a le epuiza, să îi păstrăm apele solul şi aerul curate, să combatem poluarea acolo unde există deja şi să nu ne gândim la toate acestea doar o zi pe an, ci să purtăm cu noi mereu această responsabilitate”, transmite Ministerul Mediului pe pagina sa de Facebook.

În mesaj, reprezentanții ministerului fac referire și la schimbările climatice:

”Fiecare dintre noi are puterea să combată această suferinţă, însă există o condiţie: să acţionăm împreună. Haideţi, deci, să-i urăm planetei noastre la mulţi ani de Ziua Pământului şi să trecem de la vorbe la fapte!”

Ziua Pământului, sărbătorită anual  pe 22 aprilie, a ajuns la cea de-a 48-a ediție şi este celebrată de peste un miliard de oameni, din 192 de tări. Anul acesta, tema principală este limitarea poluării cu plastic. Potrivit celor mai recente rapoarte de profil citate de presa internațională, cantitatea de materiale plastice consumate a crescut de peste 20 de ori în ultimele decenii. Gradul de reciclare nu depășește 10%.