Renate Weber: Felul în care PSD a gestionat modificarea legilor justiţiei este un exemplu de AŞA NU

Augustin Lazar RFI stat paralel ordine drept.png

Procurorul general demontează teoria PSD privind existenţa unui stat paralel în România (Sursa foto: pixabay)
Procurorul general demontează teoria PSD privind existenţa unui stat paralel în România (Sursa foto: pixabay)

Credibilitatea oricărei încercări a PSD de a modifica legile justiţiei este pusă sub semnul întrebării, declară la RFI europarlamentarul Renate Weber (grup ALDE din PE).

Renate Weber spune că „pachetul acesta de legi care se discută acum evident are o mare problemă, anume aceea că este iniţiat de un partid care are corupţii lui şi mai ales are pe cineva condamnat în fruntea sa şi din acest motiv, evident, credibilitatea oricărei încercări este deja pusă sub semnul întrebării. Dar dincolo de asta, acest pachet a tot evoluat. Noi trebuie să ne uităm la ce este astăzi în dezbatere în Parlamentul României, la felul în care au fost adoptate unele amendamente, care, cred eu, sunt menite unele din ele să corecteze nişte erori din trecut”.

În opinia sa, „felul în care PSD a gestionat toată această chestiune este un exemplu de şcoală AŞA NU. Şi asta începe de la OUG 13, felul în care a fost dată, până la faptul că astăzi există o comisie condusă de acelaşi extraordinar de controversat om care este Florin Iordache. Ce nevoie era de această comisie? Lucrurile acestea ar fi trebuit discutate frumos, în comisia juridică. Deci nu înţeleg sub nici o formă felul în care se comportă PSD-ul, decât dacă şi-a propus într-adevăr să facă implozie”.

 
Renate Weber, despre modificarea legilor justiţiei