IGPR confirmă oficial : Fostul primar general Sorin Oprescu a fost prins în Grecia

sorin-oprescu-dat-in-urmarire-de-politia-romana.jpg

Sorin Oprescu
Poliția Română l-a dat în urmărire generală pe Sorin Oprescu Mircea
Sursa imaginii: 
Poliția Română

IGPR confirmă oficial, marți seara, că Sorin Oprescu a fost prins în Grecia. Fostul primar general a fost condus la sediul autorității judiciare competente pentru confirmare și punerea în executare a mandatului. Anterior, surse judiciare citate de Mediafax anunțau că Oprescu a fost prins în Grecia, la Atena. Fostul primar general a fost condamnat, definitiv, vinerea trecută, la 10 ani și 8 luni de închisoare, pentru fapte de corupție. 

La data de 17 mai a.c., în urma activităților investigative și de cooperare polițienească, efectuate de Inspectoratul General al Poliției Române, prin Direcția Operațiuni Speciale, Direcția de Investigații Criminale, Centrul de Cooperare Polițienească Internațională, în colaborare cu Centrul SELEC și polițiștii greci, coordonați de șeful ENFAST din Atena, au depistat, în zona orașului Atena, un bărbat, de 70 de ani, urmărit la nivel internațional, informează IGPR.

Pe numele acestuia a fost emis un mandat european de arestare, după ce, la data de 13 mai 2022, a fost condamnat definitiv, la o pedeapsă cu închisoarea, de 10 ani și 8 luni închisoare cu executare, pentru constituirea unui grup infracțional organizat, luare de mită, abuzul în serviciu și spălarea banilor.

„Cel în cauză a fost condus la sediul autorității judiciare competente, în vederea confirmării și punerii în executare a mandatului”, anunță Poliția. Anterior, surse judiciare declarau pentru MEDIAFAX că Sorin Oprescu a fost prins, marți, în Atena, Grecia. El a fost condamnat, vinerea trecută, definitiv, la 10 ani și 8 luni de închisoare, pentru fapte de corupție. Fostul edil nu a fost găsit la domiciliu pentru punerea în aplicarea mandatul de arestare, astfel, polițiștii l-au dat în urmărire generală. Alte surse media susțin că Sorin Oprescu ar fi ieșit din țară pe cale rutieră, pe la Vama Giurgiu, în data de 25 aprilie, cu două săptămâni înainte de condamnare.